Συνταγή για λαχταριστή δίχρωμη κρέμα σε φόρμα πορτοκάλι-βανίλια Μια δροσερή κρέμα σε φόρμα ζαχαροπλαστικης με γεύση βανίλια και πορτοκάλι που θα την φτιάξουμε με κορν φλάουρ και θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια .
- Γάλα φρέσκο Δυο ποτήρια του νερού
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 100 γρ
- ζαχαρη 120 γρ
- βανίλια 1
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Δύο ποτήρια του νερού
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 100 γρ
- ζαχαρη 120 γρ
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για την διακόσμηση
Δείτε ακόμα Συνταγή για κρέμα καραμελέ με ζαχαρούχο γάλα
Αν θέλουμε ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκάκι τα απογεύματα αυτή η κρέμα είναι ακριβώς αυτό που αναζητάμε. Φτιαγμένη με λίγα υλικά και μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία, έχουμε την πιο νόστιμη κρέμα στο ψυγείο μας. Είναι δίχρωμη, οπότε αυτή η εναλλαγή στα χρώματα θα αρέσει και στα παιδιά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Παίρνουμε δύο κατσαρολάκια. Στο ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, την ζάχαρη και την βανίλια. Στο άλλο κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κορν φλάουρ, το βούτυρο και την ζάχαρη.
Βράζουμε και τις δύο κρέμες ξεχωριστά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού οι κρέμες μας δέσουν καλά παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και βάζουμε στον πάτο της λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε πρώτα την λευκή κρέμα. Όπως είναι ζεστή, αμέσως, προσθέτουμε από πάνω και την κρέμα πορτοκαλιού.
Θέλουμε και οι δύο κρέμες να είναι ζεστές όταν μπουν στην φόρμα. Στην συνέχεια βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει καλά για 10 ώρες. Αφού περάσουν οι 10 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε την κρέμα μας με ινδοκάρυδο.
Tips για να φτιάξετε Δίχρωμη κρέμα σε φόρμα
Αντί για φυσικό χυμό πορτοκάλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι χυμό θέλουμε. Εγώ την έφτιαξα με ανανά ας πούμε. επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κακάο 2 γεμάτες κουταλιές και να την κάνουμε σοκολατένια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr