Έχετε δοκιμάσει τα γερμανικά donut berliner Krapfen; Ήρθε η ώρα και είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- αυγα 2
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 125 ml χλιαρό
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- μαγιά 25 γραμμάρια φρέσκια
Υλικά
- μαρμελάδα 100 γραμμάρια περίπου της αρεσκείας μας
Για την μαρμελάδα
Τα Berliner Krapfen είναι ένα παραδοσιακό αφράτο γερμανικό ντόνατ (donut) χωρίς τρύπα στο κέντρο, που παρασκευάζεται από γλυκιά ζύμη και μαγιά, τηγανίζεται σε λάδι, γεμίζεται με μαρμελάδα φρούτων και τελικά καλύπτεται με γλάσο, ζάχαρη άχνη ή συμβατική ζάχαρη.
Δείτε ακόμα Twist donuts
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Berliner Krapfen και θα τα γεμίσουμε με μαρμελάδες ή πραλίνες της αρεσκείας μας. Σίγουρα η αυθεντική συνταγή θέλει μαρμελάδα, όμως εδώ είναι Ελλάδα και σίγουρα δεν πρέπει να περιοριζόμαστε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα donuts – berliner krapfen:
Εκτέλεση για τα donuts – berliner krapfen
Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη, την φρέσκια μαγιά και το αλάτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο λιωμένο και πλάθουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 50-60 γραμμαρίων το καθένα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά, σκεπασμένα σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Αφράτα donuts χωρίς ζάχαρη
Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, σε καυτό ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το χαρτί τα πολλά λάδια και γεμίζουμε με μαρμελάδα.
Tips για τα donuts – berliner krapfen
Μπορούμε αντί για φρέσκια μαγιά να βάλουμε 7 γραμμάρια ξερή μαγιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Simionidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr