Νοστιμίστε τα λαχανικά που προορίζονται για ψήσιμο μαρινάροντάς τα.
Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο για τη διατροφή μας και τώρα που μπαίνουμε στην εποχή της αφθονίας τους μπορούμε να τα απολαμβάνουμε σε μεγάλη ποικιλία. Εκτός από τις φρέσκες σαλάτες, εξαιρετικά διαδεδομένες είναι πλέον και οι σαλάτες ψητών λαχανικών, που είτε σκέτες είτε με την παρουσία κάποιου τυριού ή ζυμαρικών, μετατρέπονται και σε ελαφρά κυρίως πιάτα.
ΜΑΡΙΝΑTΑ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Χτυπάτε σε σέικερ ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμονιού, ¼ του φλιτζανιού του τσαγιού φρέσκο βασιλικό, δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου. Περιχύνετε τα λαχανικά, τα οποία έχετε τοποθετήσει σε ρηχή πιατέλα, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα