Μια από τις πιο δροσερές σαλάτες του καλοκαιριού η οποία ταιριάζει με κρεατικά στη σχάρα
Υλικά
Για τη συνταγή
- 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
- 4 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σουπ. άνηθο
- 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα ασπρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ αρχικά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι με πιπέρι τα ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τον άνηθο και το ζαμπόν. Δουλεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
2. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στρώνετε την επιφάνεια της σαλάτας με μια σπάτουλα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και τα αμύγδαλα, παγώνετε για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το ζαμπόν.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 13/1/2025 ως 19/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Δίκη Πάτρα : Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μήνυση στην ιατροδικαστή Δημακοπούλου για ψευδή κατάθεση
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο