Μια από τις πιο δροσερές σαλάτες του καλοκαιριού η οποία ταιριάζει με κρεατικά στη σχάρα
Υλικά
Για τη συνταγή
- 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
- 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
- 4 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν γαλοπούλας ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σουπ. άνηθο
- 2 κουτ. σουπ. αμύγδαλα ασπρισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ αρχικά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και λίγο αλάτι με πιπέρι τα ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, τον άνηθο και το ζαμπόν. Δουλεύετε πολύ καλά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
2. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, στρώνετε την επιφάνεια της σαλάτας με μια σπάτουλα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο άνηθο και τα αμύγδαλα, παγώνετε για 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το ζαμπόν.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή