Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την αγαπημένη μου συνταγή για πατατοσαλάτα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με αγγουράκι τουρσί, γιαούρτι, μαγιονέζα και άνηθο. Είναι πεντανόστιμη και δροσερή με έναν τέλειο συνδυασμό υλικών για να συνοδεύσουμε το ψητό ψάρι ή κρέας.
Μια πατατοσαλάτα που όπου κι αν την έχω σερβίρει έχει κάνει θραύση. Σε τραπέζια με φίλους, σε γιορτές και μπουφέ αποτελεί το ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό. Μια ελαφριά σαλάτα που τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και είναι εξίσου νόστιμη. Είναι επίσης ιδανική και ως κυρίως πιάτο για εκείνα τα βράδια που θέλουμε να φάμε κάτι απλό και ελαφρύ άλλα με πλούσια γεύση. Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει η πατατοσαλάτα; Δοκιμάστε την και πείτε μου την γνώμη σας.
Εκτέλεση
Καθαρίζω και κόβω σε μεγάλους κύβους τις πατάτες. Το ίδιο κάνω και με τα καρότα τα οποία κόβω σε μικρότερα κυβάκια. Τα βράζω σε αλατισμένο νεράκι για 7 λεπτά περίπου( δοκιμάζω με το μαχαίρι μου αν τσιμπιούνται). Προσέχω να μην παραβράσω και λιώσουν. Στραγγίζω καλά τα λαχανικά μου και τοποθετώ σε μπολ. Προσθέτω τα αγγουράκια μου τα οποία κόβω στο μέγεθος των καρότων. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το άνηθο.
Σε μπολάκι ανακατεύω το γιαούρτι τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το ξύδι. Αλατίζω και δοκιμάζω. Περιχύνω τη σαλάτα μου και σερβίρω! Τρώγεται υπέροχα και ζεστή και κρύα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou