Δροσερό, ελαφρύ, αφράτο, …εύκολο και νόστιμο γλυκό ψυγείου, με άρωμα πορτοκαλιού, για τις απογευματινές και όχι μόνο λιγούρες)!!!
- φρυγανιά 12-15
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- γαρίφαλο 3-4
- κανελά 1 ξύλο
- πορτοκαλι 1 φλούδα
- κρεμα ζαχαροπλαστικης 2 φάκελοι έτοιμης
- πορτοκαλι 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο
- κρεμα γαλακτος 1 κουτί
- ζάχαρη άχνη 1-2 κουταλιές
- φρυγανιά Δόση τριμμένης
- αμυγδαλα Δόση ψιλοκομμένων
Υλικά
Χωρίς πολλές ενοχές, αφού η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο υποκατάστατό της (κατά βούληση) και η σαντιγί είναι από φυτική κρέμα.
Συνταγή:
Υλικά: (Για ταψάκι περίπου 30 x 25 cm)
12-15 φρυγανιές
1 ποτήρι ζάχαρη (ή άλλη γλυκαντική ύλη σε αντίστοιχη ποσότητα)
3-4 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 φάκελοι έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας (π.χ. βανίλια, σοκολάτα)
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
1 κουτί (400 ml περίπου) φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά ή έτοιμη σαντιγί.
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Τριμμένη φρυγανιά
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα (ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας)
Δείτε ακομη Νηστίσιμο cheesecake με πραλίνα
Εκτέλεση:
Στρώνουμε τις φρυγανιές στο ταψάκι και τις περιχύνουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε με 2 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι ζάχαρη (ή ανάλογη ποσότητα φρουκτόζη, στέβια, κλπ), 1 ξύλο κανέλας & 3-4 γαρύφαλλα) και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 7-8 λεπτά (για το συγκεκριμένο γλυκό αντί για ζάχαρη χρησιμοποίησα ¾ ποτηριού φρουκτόζη).
Αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου (δηλαδή προσθήκη γάλακτος και λίγο χτύπημα στο mixer) και την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές.
Κατά την Παρασκευή της κρέμας προσθέσουμε λίγο αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού (3-4 σταγόνες) ή ξύσμα πορτοκαλιού. Φυσικά, αντί για έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής, μπορούμε να φτιάξουμε εμείς απ’ αρχής την κρέμα της αρεσκείας μας.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα στο mixer με 1κουλαλιά ζάχαρη άχνη (ή φρουκτόζη) μέχρι να γίνει σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα στο ταψί.
Πασπαλίσουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψιλοκομμένα αμύγδαλα (φιλέ αμυγδάλου ή φιστίκι Αιγίνης) και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Μμμμ!!! Απλά τέλειο. Δοκιμάστε το !!!
Argyro Koufogiannaki”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη