Τώρα που οι θερμοκρασίες έχουν ανεβεί ένα πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να δροσιστούμε και να γλυκαθούμε παράλληλα. Ένα δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό ψυγείου με λεμόνι και τζίντζερ που μπορείτε να το φάτε και σαν παγωτό! Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- μπισκότα 2 πακέτα
- τζίντζερ όσο ένα μεγάλο καρύδι
- βουτυρο 150γρ
- γιαουρτι 1 κιλό πλήρες
- ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί
- λεμονι 3
- ζαχαρη Ανάλογα με την ποσότητα του χυμού λεμόνι
- κορν φλαουρ μια μεγάλη κουταλιά
- νερό λίγο
- κουρκουμας λίγο
Υλικά
Εκτέλεση για την βάση
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας και τα βάζουμε στο ταψί. Πάνω από τα μπισκότα τρίβουμε το φρέσκο τζίντζερ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε ανακατεύοντας το καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και το πατάμε καλά με το χέρι. Το βάζουμε στο ψυγείο.
Δείτε ακόμα 4 εύκολα γλυκά ψυγείου που χρειάζονται μόνο 4 υλικά, έτοιμα σε λίγα λεπτά
Εκτέλεση για την πρώτη κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα ενώ προσθέτουμε κατά τη διάρκεια, σιγά – σιγά τον χυμό λεμονιού. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση μπισκότου. Βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την δεύτερη κρέμα μας.
Συνταγή για δεύτερη κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό που θα στύψουμε από δυο μεγάλα λεμόνια και προσθέτουμε την ζάχαρη. Την ποσότητα της ζάχαρης την καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο θέλετε να ξινίζει η κρέμα σας. Στη συνέχεια, αραιώνουμε σε ένα μπολάκι με νερό το κορν φλαουρ και τον κουρκουμά.
Δείτε ακόμα Ατομικά γλυκά ψυγείου με φράουλες, σαντιγί και πραλίνα φουντουκιού
Αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το λεμόνι και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις αρχίσει να κάνει φούσκες το βγάζετε από την φωτιά. Το σκεπάζετε καλά με μια πλαστική μεμβράνη και αφηνετε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Έπειτα, βγάζουμε και πάλι το γλυκό από το ψυγείο μας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Ξανά σκεπάζουμε το γλυκό με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Παραλλαγές για γιαουρτογλυκό ψυγείου με λεμόνι:
Αντί για μπισκότο μπορούμε να βάλουμε δημητριακά
Αντί για φρέσκο τζίντζερ μπορούμε να βάλουμε τριμμένο.
Στο μείγμα με το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι.
Δείτε ακόμα Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο
Αντί για ταψί, μπορούμε να μεταχειριστούμε τσέρκι. Σε αυτή τη περίπτωση, αφού το αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο, το πρωί το βάζουμε 1 με δυο ώρες στην κατάψυξη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το τσέρκι χωρίς να χαλάσουμε την κρέμα.
Για να βγάλουμε το τσέρκι, χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι και ξεκολλάμε περιμετρικά με το μαχαίρι το γλυκό μας.
Στο τέλος, μπορουμε να πασπαλίσουμε γύρω από το γιαουρτογλυκό μας τα δημητριακά που μας έμειναν, όταν φτιάχναμε την βάση του γλυκού. Μπορούμε να το απολαύσουμε δροσερό από το ψυγείο ή να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το φάμε σαν παγωτό.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vana Zouka
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: Daddy – Cool.gr