ολύ μου αρέσει που τα πάντα έχουν αποκτήσει μια καλοκαιρινή χροιά! Ευτυχώς και η μαγειρική δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα! Τα φαγητά μας γίνονται πιο ελαφριά, με τις σαλάτες σε πρώτο πλάνο να λαμβάνουν ενίοτε ακόμα και ρόλο πρωταγωνιστή! Όσο για τα επιδόρπια; δροσερά και φρουτένια έτσι όπως αρμόζει στην εποχή!
Στην περίπτωσή μας, το πάντα χαμηλών τόνων γιαουρτάκι μετατρέπεται σε ανάλαφρη κρεμούλα που ακουμπάει με χάρη σε μια βάση από μπισκότο και στολίζεται από πάνω με σιρόπι βύσσινο! Τέλειο γλυκάκι για τους φίλους του γιαουρτιού!Επιδόρπιο με κρέμα γιαουρτιού και σιρόπι βύσσινο
Υλικά για 8 μερίδες
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2 κουταλιές μέλι
3 φύλλα ζελατίνης
100 γραμμ. μπισκότα digestive
100 γραμμ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
90 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κλασικά χρησιμοποίησα becel)
έτοιμο σιρόπι βύσσινο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
Αλέθουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 23 εκατοστά. Ψήνουμε τη βάση για 15′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10′. Τη στύβουμε καλά, τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές βραστό νερό και την προσθέτουμε στο μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά να πάει παντού.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και βάζουμε το γλυκάκι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 3 ώρες και ιδανικά ολόκληρο το βράδυ (λέμε τώρα… έτσι ευχάριστα όπως τρώγεται σιγά να μην το βρει το ξημέρωμα!). Το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με σιρόπι βύσσινο που του ταιριάζει πολύ!