Συνταγή για δροσερή κρέμα βανίλιας με σάλτσα πορτοκαλιού σε ποτήρι για κέρασμα ή για δροσερό επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Γλυκάκι με ελαφριά, πορτοκαλένια γεύση.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 250 ml
- καστανή ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 40 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 3
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- βανίλια 1 κάψουλα
Για τη κρέμα βανίλιας
- μπισκότα 1 συσκευασία περίπου θρυμματισμένα πτι μπερ με σοκολάτα
Για την βάση
Muffins πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας
Τα πορτοκάλια είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα και κάθε Χειμώνα δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Πέρα από χυμούς όμως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια για να φτιάξουμε διάφορα γλυκά. Και σήμερα θα σας δείξουμε ένα δροσερό επιδόρπιο σε ποτήρι με κρέμα και σάλτσα πορτοκαλιού που θα σας ενθουσιάσει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το δροσερό επιδόρπιο με πορτοκάλι:
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ξεχωρίζουμε 1 ποτήρι από τον χυμό σε ένα ποτήρι. Στον χυμό της κατσαρόλας προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και περιμένουμε να ζεσταθεί καλά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό του ποτηριού και μόλις πάρει μία βράση ο χυμός της κατσαρόλας ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε την σάλτσα από την φωτιά και την βάζουμε στην άκρη.
Για την σάλτσα βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και τους κρόκους του αυγού. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
Κρέμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με μόλις 2 υλικά
Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση προσθέτουμε μέσα στη κατσαρόλα το γάλα στο ποτήρι, σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει. Αφού πήξει κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο.
Ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα στην άκρη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα και τα μοιράζουμε σε ποτήρια. Προσθέτουμε στη βάση λίγη σάλτσα πορτοκαλιού. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και τελειώνουμε με επιπλέον σάλτσα πορτοκαλιού. Βάζουμε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Tips
Αντί για κορν φλάουρ στη κρέμα μπορούμε να βάλουμε νισεστέ. Αντί για 3 κρόκους, μπορούμε να βάλουμε 2, αν τα αυγά μας είναι μεγάλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kaiti Vasilopoulou
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 13/1/2025 ως 19/01/2025 για όλα τα ζώδια
- Δίκη Πάτρα : Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μήνυση στην ιατροδικαστή Δημακοπούλου για ψευδή κατάθεση
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο