Ένα υπέροχο γλυκό με σοκολατένια βάση και κρέμα φρούτων για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο το Καλοκαίρι! Είναι ιδανικό για το παιδικό party, αφού θυμίζει μια πολύ νόστιμη τούρτα! Επίσης, επιλέξτε το για να…γλυκάνετε τους καλεσμένους σας ή να γλυκαθείτε απλά εσείς οι ίδιοι. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- κρεμα γαλακτος 200 γρ πλήρες παγωμένη
- μασκαρπονε 200 γρ
- γιαουρτι 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 110 γρ
- ζελατίνη 2 φύλλα
Για την κρέμα
Εκτέλεση για το μείγμα
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο ενώ στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε ένα τσέρκι 28 εκατοστών και βάζουμε μέσα μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια βάζουμε στο τσέρκι το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και τον βάζουμε στις αντιστάσεις. Βάζουμε το τσέρκι στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε το μείγμα μας στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Έπειτα, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Δείτε ακόμα Ατομικές μπουκίτσες ψυγείου με γεύση πορτοκάλι & ινδοκάρυδο- Ιδανικά για κέρασμα
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα μπολ 1 ποτήρι νερό και στη συνέχεια τοποθετούμε τις ζελατίνες για να μουλιάσουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να την κάνουμε να μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε τα υλικά μας για ένα λεπτό.
Βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και βάζουμε μέσα τις ζελατίνες μας. Ζεσταίνουμε το μπρίκι σε εστία μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες μας. Μόλις λιώσουν οι ζελατίνες, το απομακρύνουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες μας στην κρέμα και ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ απαλά. Για το στήσιμο, βάζουμε το παντεσπάνι στο τσέρκι και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι την κρέμα μας. Αφού στρώνουμε την κρέμα καλά πάνω στο παντεσπάνι, το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Δείτε ακόμα Γιαουρτογλυκό με σοκολατένια βάση, ζελέ ανανά & κομπόστα
Εκτέλεση για την κρέμα φρούτων
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξουν. Τα απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας σε ένα φαρδύ σκεύος. Τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να κρυώσουν. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και βάζουμε από πάνω, την κρεμά φρούτων απαλά.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou στην υπέροχη ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές