Γλυκό ψυγείου: Η καλύτερη συνταγή για το καλοκαίρι. Τι πιο νόστιμο και δροσιστικό για από ένα κομμάτι γλυκό ψυγείου με ζελέ και ροδάκινα;
Το σπιτικό παγωτό και το παγωτό σάντουιτς είναι σίγουρα δύο καταπληκτικές συνταγές για το καλοκαίρι, αλλά δεν είναι οι μόνες. Ως μεγάλοι λάτρεις των γλυκών δοκιμάζουμε κάθε εβδομάδα κι από μία με δύο συνταγές για γλυκό μέχρι να βρούμε τις καλύτερες και σίγουρα τις πιο εύκολες.
Μία τέτοια εύκολη συνταγή είναι και το συγκεκριμένο μπισκοτογλυκό ψυγείου που σας προτείνουμε σήμερα. Το δοκιμάσαμε και το λατρέψαμε. Βάση με μπισκότα, κρέμα αφρός και σούπερ επικάλυψη με ροδάκινα και ζελέ. Μία εύκολη συνταγή που θα μπορέσετε να κάνετε ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζετε να δημιουργήσετε το δικό σας σπιτικό γλυκό.
Ας δούμε λοιπόν βήμα – βήμα πως θα κάνετε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου.
Δείτε ακόμα: Το Φημισμένο γλυκό μαντολάτο από την Ζάκυνθο
Γλυκό ψυγείου: Υλικά Συνταγής
2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Τι θα χρειαστούμε για γέμιση και επικάλυψη:
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμός κονσέρβας ροδάκινου
Γλυκό ψυγείου: Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο.
Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να απορροφήσει τα υγρά τους.
Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά.
Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ και ισιώνετε την επιφάνειά του
Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Δείτε ακόμα: Αυτό το γλυκό ψυγείου θα το τρως όλο το καλοκαίρι
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.
Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ.
Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.
Τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και να δέσει καλά το ζελέ.
Δείτε ακόμα: Γλυκό κουταλιού συκαλάκι
Το βγάζετε από το ψυγείο και το κόβετε σε κομμάτια.
Photo via Pinterest
Πηγή: enimerotiko.grΕιδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια