Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας. Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, σπιτική κρέμα και ζελέ φράουλας.
- μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- νισεστέ 120 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κρεμα γαλακτος 400 ml
Για την κρέμα
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
Για το ζελέ
Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας, μπισκότα πτι μπερ και σπιτική κρέμα με κρέμα γάλακτος ετοίμασαν για εμάς οι αγαπημένοι μας foodacholics. Είναι ένα γλυκό ψυγείου δροσερό που συνδυάζει ελαφριές και καλοκαιρινές γεύσεις φράουλας, κρέμας και μπισκότου.
Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και σαν τούρτα γενεθλίων και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Είναι μία πολύ όμορφη πρόταση για ένα γλυκό ψυγείου στον μπουφέ σας ή στο επίσημο τραπέζι σας που φτιάχνετε με απλά υλικά και η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας:
Εκτέλεση για την κρέμα
Στο κρύο φρέσκο γάλα διαλύουμε το νισεστέ και τα αυγά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το σουρώνουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Δείτε ακόμα Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη λιώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες για να γίνει πιο βελούδινη η κρέμα. Σκεπάζουμε την κρέμα με μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει η κρέμα και έχουμε ετοιμάσει το ζελέ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε με την κρύα κρέμα.
Εκτέλεση για το ζελέ φράουλα
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Αρχικά απλώνουμε μία στρώση μπισκότα σε μία φόρμα 35×23 αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο φρέσκο γάλα. Έπειτα τοποθετούμε από πάνω την μισή κρέμα και την στρώνουμε καλά. Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα.
Καλύπτουμε τα μπισκότα με την υπόλοιπη κρέμα και ρίχνουμε με προσοχή το κρύο ζελέ. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να σφίξει το ζελέ καλά και σερβίρουμε.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ζελέ μας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή