Δροσερό και νόστιμο μπισκοτόγλυκο με σοκολάτα και πραλίνα της στιγμής. Με μόλις πέντε υλικά
- μπισκότα 2 πακέτα πτιμπέρ
- κρεμα γαλακτος 800 ml
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- πραλίνα 400 γραμμάρια σοκολάτα
- γάλα 1 ποτήρι κρύο
Υλικά
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι μπισκοτόγλυκο; Ειδικά αν αυτό το μπισκοτόγλυκο είναι με κρέμα σοκολάτα και πραλίνα σοκολάτας. Η σαντιγί στο τέλος με την χρωματιστή τούρτα κάνει την γεύση του μπισκοτόγλυκο πιο ανάλαφρη και την όψη του πιο παιχνιδιάρικη.
Αυτό το μπισκοτόγλυκο είναι ιδανικό ακόμη και για το παιδικό party. Πολλά παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στο μπισκοτόγλυκο, οπότε μπορείτε έπειτα από δική τους επιθυμία, να φτιάξετε μπισκοτόγλυκο αντί για τούρτα. Μπορείτε επίσης να το συμπεριλάβετε στον μπουφέ σας, σαν επιδόρπιο ή να το απολαύσετε οικογενειακώς.
Δείτε ακόμα Μπισκοτογλυκο με nutella με πεντε μονο υλικα!
Με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσετε να απολαύσετε αυτό το μπισκοτόγλυκο το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μια συνταγή εύκολη στην παρασκευή και με μόλις 5 υλικά. Οπότε γρήγορα και οικονομικά έχετε το απόλυτο γλυκό στο ψυγείο σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το βάζο με την πραλίνα σοκολάτας σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της. Όταν λέμε πραλίνα σοκολάτας εννοούμε την Μερέντα, την Νουτέλα κοκ. Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και την βάζουμε να ζεσταθεί καλά.
Έπειτα, ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα μας. Σε ένα μπολ, αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη την πραλίνα σοκολάτας και χτυπάμε στο μίξερ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να αφρατέψει η κρέμα μας. Την βάζουμε στο ψυγείο για μια με δυο ώρες για να σφίξει. Βρέχουμε 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος διαμέτρου 32×42 εκ.
Περιχύνουμε το 1/4 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει στην τελευταία στρώσει. Στο τέλος προσθέτουμε σαντιγί και τρούφα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια.
Τις φωτογραφίες και την παραλλαγή της συνταγής με την σαντιγί και την τρούφα την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα