Συνταγή για το Viral Dubai Chocolate Cheesecake με φύλλο κανταΐφι, μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα και πραλίνα φιστίκι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για γιορτές και γενέθλια.
- κανταΐφι 200 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- πραλίνα 300 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης
Για την δεύτερη στρώση
- μόρφατ 2 κουτάκια Choco (500 γραμμάρια)
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
Για την κρέμα σοκολάτας
- Κουβερτούρα γάλακτος 100 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 50 ml
Για το γλάσο
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση ψιλοκομμένο
Για το γαρνίρισμα
Caramel Cheesecake
Ένα συγκλονιστικό και άκρως πρωτότυπο cheesecake θα απολαύσουμε σήμερα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Dubai Chocolate Cheesecake με φύλλο κανταΐφι, αφράτη σαντιγί με πραλίνα φιστικιού, μπισκότα πτι μπερ και γλάσο σοκολάτας για δώρο ή κέρασμα σε γιορτές και γενέθλια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Dubai Chocolate Pistachio Cheesecake:
INGREDIENTS
300 g tea biscuits with chocolate flavor
130 g melted butter
—
200 g shredded phyllo dough
100 g butter
300 g pistachio praline
—
2 cans of Morfat Choco whipped cream (500 g)
300 g Cream cheese
100 g powdered sugar
—
100 g milk couverture chocolate
50 g milk
—
Grated pistachios
Form 24-26cm.
GERMAN
ZUTATEN
300 g Teekekse mit Schokoladengeschmack
130 g geschmolzene Butter
—
200 g geriebener Blätterteig
100 g Butter
300 g Pistazienpraline
—
2 Dosen Morfat Choco (500 g.)
300 g Frischkäse
100 g Puderzucker
—
100 g Milchkuvertüre Schokolade
50 g Milch
—
Geriebene Pistazien
Form 24-26cm.
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
2-3 ώρες Χρόνος Αναμονής
8 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε το μπισκότο και το ενσωματώνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σε μια φόρμα με λαδόκολλα 24 ή 26 εκατοστών πατώντας το πολύ καλά με τον πάτο από ένα ποτήρι. Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί μέχρι να φτιάξουμε την επόμενη στρώση.
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα. Ρίχνουμε την πραλίνα φιστικί μέσα στο κανταΐφι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το ρίχνουμε πάνω από την βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 κουτάκια Morfat Choco, την ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Γλάσο με βανίλια υποβρύχιο για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος, το γάλα και το λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό η σε Μπεν Μαρί.
Το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και ανασηκώνουμε τη φόρμα να πάει παντού το γλάσο. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Κόβουμε και απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο Dubai Chocolate cheesecake. Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr