Εύκολα ατομικά ψωμάκια χωρίς ζύμωμα από το Live Kitchen! Αυτά τα ψωμάκια είναι πανεύκολα και δεν χρειάζονται ζύμωμα. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης, έκανε πάλι το θαύμα του και βρήκε έναν μοναδικό τρόπο να μην ξανά αγοράσουμε ψωμί από το supermarket.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- νερό 600 γρ εμφιαλωμένο
- ξερή μαγιά 7-9 γρ
- αλατι 3 κτγ
- ελαιολαδο 2 κτσ
Υλικά
Με αυτά τα ψωμάκια μπορούμε να φτιάξουμε τα σάντουιτς των παιδιών ή τα δικά μας σάντουιτς. Άλλωστε τώρα που μένουμε σπίτι νόστιμα και υγιεινά σνακ, είναι αυτά που χρειαζόμαστε αφού το μυαλό μας το έχουμε διαρκώς στο φαγητό! Αυτά λοιπόν τα ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι το εμφιαλωμένο χλιαρό νερό γιατί δεν έχει χλώριο την μαγιά και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Σκεπάζουμε με μια σακούλα. Ανοίγουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 40 c και βάζουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα ετοιμάζουμε το ταψί 46 εκ. βάζοντας λαδόκολλα και πασπαλίζοντας με ελαιόλαδο τον πάτο του ταψιού και ρίχνουμε την ζύμη μέσα.
Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια και ανοίγουμε καλά την ζύμη σε όλο το ταψί. Μόλις την απλώσουμε καλά την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει. Μετά από 40 λεπτά με τα δάχτυλα μας σχηματίζουμε την ζύμη σε κομμάτια.
Ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 200 C. Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και τα ψωμάκια είναι έτοιμα χωρίζονται πανεύκολα και είναι αφράτα και πεντανόστιμα!!!Η συνταγή μας βγάζει 30 ψωμάκια!! Καλή σας επιτυχία!!
No-Knead buns/Soft & Fluffy!!
ENGLISH
Ingredients
1 kg plain flour
600 g bottled water
7-9 g dry yeast
3 tsp salt
2 tbsp olive oil
—————————-
Water
Sesame
——————————-
30 pieces
German
Zutaten
1 kg Mehl
600 g Mineralwasser
7-9 g Trockenhefe
3 TL Salz
2 EL Olivenöl
—————————-
Wasser
Sesam
——————————-
30 Stück