Τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκάκια σε ποτήρι με κρουασανάκια που μοιάζουν με προφιτερόλ
- κρουασαν 6 μικρά
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 γρ
- αυγα 3
- κορν φλαουρ 4 κ.σ.
- κακαο 2 κ.σ
- ζαχαρη 3/4 κούπας
- βουτυρο 20 γρ
- βανίλια 1
- κουβερτουρα 125 γρ
Για την κρέμα σοκολάτας
- κρεμα γαλακτος 1 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη 2 κ.σ
Για την σαντιγί
- κουβερτουρα 50 γρ
- κρεμα γαλακτος 25 γρ
- ηλιέλαιο 1 κ.γ
Για την σάλτσα σοκολάτας
Στην Ελλάδα ξέρουμε να γιορτάζουμε και να δίνουμε χαρά στους άλλους ανθρώπους. Αν στο σπίτι σας πλησιάζει κάποια γιορτή και θέλετε να γλυκάνετε τους καλεσμένους σας με σπιτικές γεύσεις εμείς θα δούμε σήμερα μαζί πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα γλυκάκια σε ποτήρι με κρουασανάκια
Το σημερινό μας κέρασμα σερβίρεται σε ποτήρι. Είναι δροσερό και ελαφρύ και μοιάζει πολύ με προφιτερόλ. Σαν βάση έχει κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα, όμως εμείς μπορούμε να βάλουμε όποιο κρουασάν μας αρέσει. Ακόμη και σκέτο. Είναι πανεύκολο και δεν θέλει μεγάλη προετοιμασία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα μας στην άκρη. Βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και το κακάο σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το μείγμα μας ρίχνουμε το μισό μας μείγμα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει. Όταν αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
Δείτε ακόμα Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Βάζουμε σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα, στην συνέχεια προσθέτουμε 3 κομμάτια κρουσανάκια τα οποία τα έχουμε κόψει στην μέση και μετά ξανά κρέμα.
Εκτέλεση για την σαντιγί και την σάλτσα σοκολάτας
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί και γαρνίρουμε τα γλυκά μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσει η σάλτσα την ρίχνουμε πάνω από την σαντιγί.
Tips για τα Εύκολα γλυκάκια σε ποτήρι με κρουασανάκια
Βάζουμε γεμιστά κρουασανάκια με την γέμιση της αρεσκείας μας ή βουτύρου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια