ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
200 γραμμάρια αλεύρι,
λίγο αλάτι,
2 κρόκους αυγών,
5 κουταλιές της σούπας πολύ παγωμένο νερο,
150 γραμμάρια πολύ παγωμένο αγελαδινό βούτυρο
Τα ζυμωνουμε όλα τα υλικα μαζί 5 λεπτα και βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτα.
Μετα την τοποθετούμε στα.φορμακια και τα ψήνουμε.15 λεπτα στους 175 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυωσουν.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 φλυντζανια τσαγιού γάλα,
2 κουταλιές της σούπας.ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ζεσταινουμε το γάλα,τη ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμένο κορν φλαουρ και μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε και βούτυρο,βανίλια,κρόκο.
Αφήνουμε να κρυώσει
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε μπολικη κρέμα στο ταρτακι και διάκοσμου με με διάφορα φρούτα επιλογής μας.
Tzeni Tsanaktsidou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Λευτέρης Σουλτάτος έπαθε εγκεφαλικό
- Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους της τηλεόρασης και το μετάνιωσαν
- Έλληνες celebrities που από φίλοι έγιναν…εχθροί
- Η Γη της Ελιάς: Η Δώρα Χρυσικού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά – Άλλοι 6 πρωταγωνιστές αποχωρούν
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026