Close

Εύκολα Παστάκια χωρίς αυγά με παντεσπάνι (χωρίς ψήσιμο) – No bake chocolate swiss rolls

Εύκολα Παστάκια χωρίς αυγά με παντεσπάνι (χωρίς ψήσιμο) - No bake chocolate swiss rolls

Ρολάκια σοκολάτας με παντεσπάνι, τριμμένο μπισκότο και κρέμα γάλακτος χωρίς αβγά και χωρίς ψήσιμο. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για παστάκια γνωστά και ως swiss rolls. Μπορείτε να τα προσφέρετε σε γιορτές, για κέρασμα, ακόμη και σε παιδικό πάρτι αφού δεν περιέχουν αβγά!

Ingredients For the base
200 gr crushed biscuit

For the cream
800 gr milk
200 gr sugar
1 vanilla
150 gr flour
35 gr cow butter

For the whipped cream

200 ml whipping cream(vegetable)
2 tbsp sugar
2 tbsp cocoa powder

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε ένα κλασικό ταψί 35χ40
Ξεκινάμε πρώτα και αφου έχουμε τρίψει το μπισκότο μας χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40 τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με το γάλα,την ζάχαρη,την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.

Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί.

Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου . Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και το κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί.

Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε!!!!

Δείτε εδώ το video της συνταγής:

Εύκολα Παστάκια χωρίς αυγά με παντεσπάνι (χωρίς ψήσιμο) - No bake chocolate swiss rolls

Καλή επιτυχία!!

Η συνταγή μας βγάζει περίπου 16 -17 Παστάκια