Ευκόλα ρολάκια κανέλας με ζύμη γιαουρτιου
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
30γρ. μαγιά
100γρ. βούτυρο
300γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total 2%
1 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1κ.γ. τριμμένη κανέλα
4 κούπες αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Για τη γέμιση:
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μισή κούπα ζάχαρη
4κ.γ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα τη μαγιά και το Total.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα.
Ρίχνουμε στο μίξερ λίγο λίγο το μισό αλεύρι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μείγμα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και εύπλαστη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το βούτυρο της γέμισης και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, ώστε να την καλύψουμε όλη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ., τις απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ψήνουμε στους 200°C για 8-10 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Καλή απόλαυση!