Close
Εύκολα σοκολατένια παστάκια για κέρασμα

Μικρα κεράσματα όλο σοκολάτα!

Υλικά
1/2 κιλο κεικ σοκολατας
300 γρ πραλινα αμυγδαλου
250 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη
400 γρ κουβερτουρα σοκολατα για επικαλυψη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά  εκτός από την σοκολάτα. απλώνουμε σε ένα ταψι και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τα αφήνουμε να σταθούμε λίγο και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα (στην σοκολάτα έβαλα 2 κουταλάκια του γλυκου ηλιέλαιο για να μην είναι σκληρή η επικάλυψη.)

 

Πραλινα αμγδαλου

250 γρ. αμύγδαλα ψημένα (ανάλατα)
2 κ. σούπας κακάο
2. κ. σούπας βούτυρο
1 -2 κ. σούπας μέλι
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού

 

Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα (αφού πρώτα τα έχουμε ψήσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα καλά.
Μεταφέρουμε την πραλίνα μας σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

 

Φωτογραφίες και εκτέλεση απο τη φίλη μου Σταύρουλα Καιτατζη