Μικρα κεράσματα όλο σοκολάτα!
Υλικά
1/2 κιλο κεικ σοκολατας
300 γρ πραλινα αμυγδαλου
250 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη
400 γρ κουβερτουρα σοκολατα για επικαλυψη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από την σοκολάτα. απλώνουμε σε ένα ταψι και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Τα αφήνουμε να σταθούμε λίγο και μετά τα βουτάμε στη σοκολάτα (στην σοκολάτα έβαλα 2 κουταλάκια του γλυκου ηλιέλαιο για να μην είναι σκληρή η επικάλυψη.)
Πραλινα αμγδαλου
250 γρ. αμύγδαλα ψημένα (ανάλατα)
2 κ. σούπας κακάο
2. κ. σούπας βούτυρο
1 -2 κ. σούπας μέλι
βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα (αφού πρώτα τα έχουμε ψήσει) και στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα καλά.
Μεταφέρουμε την πραλίνα μας σε ένα γυάλινο βάζο το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό χρονικό διάστημα.
Φωτογραφίες και εκτέλεση απο τη φίλη μου Σταύρουλα Καιτατζη
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους