Συστατικά
Γέμιση
250 γρ Φέτα
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
Λίγο λάδι
½ κουταλάκι μπέικιν
Άλειμμα
200 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
1 αυγό
500 γρ φύλλα κρούστας
1 κρόκο αυγό
Δείτε επίσης: Eύκολη και πολύ νόστιμη καρυδόπιτα για κέρασμα!
Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
- Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
- Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
- Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε επίσης: Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο & Μέλι – Chicken Marinated with Balsamic Vinegar & Honey
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα