Συνταγή για αφράτες, οικονομικές και εύκολες πάστες με έτοιμη κρέμα και γλάσο σοκολάτας, καλύτερες από του ζαχαροπλαστείου από τη φίλη μας Theodwra Kermeniwth.
- αυγα 9
- ζαχαρη 270 γραμμάρια
- αλατι 2 γραμμάρια
- βανίλια 2
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
- βουτυρο 40 γραμμάρια λιωμένο
Υλικά
- κρέμα στιγμής 2 φακελάκια με γεύση μιλφέιγ
- Γάλα φρέσκο 1.200 ml
Για τη γέμιση
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Για το γλάσο σοκολάτας
- φυτική σαντιγί 1 συσκευασία παγωμένη (πράσινη συσκευασία)
- κερασια 15 γλασέ κομμένα στη μέση
Για το στόλισμα
Lila Pause πραλίνα για τούρτες, πάστες, κρέπες, pancakes
Σας άνοιξε η όρεξη για μία πάστα; Δεν χρειάζεται να πάτε μέχρι το ζαχαροπλαστείο, αφού θα σας δείξουμε μία συνταγή για πεντανόστιμες, πετυχημένες, αφράτες και οικονομικές πάστες με έτοιμη κρέμα, που θα τις λατρέψετε. Δε θα χρειαστεί να ξαναπληρώσετε για πάστες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πάστες με έτοιμη κρέμα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στις πάστες με έτοιμη κρέμα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοσκινισμένα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το κακάο.
Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα, κάνοντας απαλές κινήσεις και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι 30×30 εκατοστών, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω αντιστάσεις. Έπειτα το κόβουμε σε 3 πάτους.
Εκτέλεση για την κρέμα στιγμής μιλφέιγ στις πάστες με έτοιμη κρέμα
Προσθέτουμε τη κρέμα στιγμής μιλφέιγ και το φρέσκο γάλα στο μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να αφρατέψει η κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας στις πάστες με έτοιμη κρέμα
Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Όταν φτάσει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για να γυαλίσει.
Εκτέλεση για το σιρόπι στις πάστες με έτοιμη κρέμα
Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι, όσο γίνεται.
Εκτέλεση για τις πάστες με έτοιμη κρέμα
Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα ταψί. Το σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο και από πάνω απλώνουμε μία στρώση κρέμας μιλφέιγ. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε εξίσου καλά με ένα πινέλο. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα μιλφέιγ.
Κλείνουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, που το σιροπιάζουμε καλά με ένα πινέλο. Απλώνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας. Βάζουμε τις πάστες στο ψυγείο και χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη φυτική σαντιγί στη πράσινη συσκευασία, μέχρι να αφρατέψει.
Βγάζουμε τις πάστες από το ψυγείο και τις διακοσμούμε με την σαντιγί, την οποία την έχουμε μεταφέρει σε ένα κορνέ και κερασάκια γλασέ που τα έχουμε κόψει στη μέση. Κόβουμε τις πάστες με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσουν καλά σερβίρουμε.
Tips για τις πάστες με έτοιμη κρέμα
Βγαίνουν 30 πάστες.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια