ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ
Υλικα
1 φλ λαδι
1 φλ χλιαρο γαλα
2 φλ χλιαρο νερο
2 φακ ξηρη μαγια
1 κ γ ζαχαρη
1 κ γ αλατι
1 αυγο για το αλειμμα
παπαρουνοσπορο
και βουτυρο για το αλειμμα
ανθοτυρο και φετα αναμεικτο
αλευρι οσο παρει περιπου 1 κιλο!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μεγαλο μπολ βαζω το νερο τη ζαχαρη και τις μαγιες!
Ανακατευω μεχρι να λιωσει η μαγια!
Προσθετω το γαλα και το λαδι και σιγα σιγα το αλευρι με το αλατι!
Ζημωνω μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη να μην κολλαει στα χερια!
Αφηνω τη ζυμη να διπλασιαστει!
Οταν ειναι ετοιμη τη χωριζω σε μπαλακια!
Παιρνω ενα ενα μπαλακι ανοιγω τη ζυμη μακροστενη με τα χερια μου βαζω το μειγμα απο το ανθοτυρο και το τυρι!
Διπλωνω τη ζυμη σαν ρολο ,τη στριβω και την κανω σαλιγκαρακι!
Αλειφω με αυγο και βαζω παπαρουνοσπορο!
Ψηνω στους 180 β για 30 λεπτα!
Φωτογραφια και συνταγη απο την Αγαπημένη μου Σοφια Καρα