Και ποιος δεν αγαπάει το τυρί; Ταιριάζει με τα πάντα και χαρίζει μοναδικότητα σε κάθε φαγητό. Ειδικά οι πίτες με τυρί είναι σκέτη κόλαση! Πίτες με κασέρι, φέτα, ή οτι άλλο τυρί μπορείτε να φανταστείτε ξετρελάνουν κάθε ουρανίσκο! Δείτε υπέροχες συνταγές για τυρόπιτα που θα σας ξετρελάνουν!
Τυρόπιτα ρολό με κασέρι και μπέϊκον
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
1 φύλλο σφολιάτας
8 φέτες μπέϊκον
3 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
3 κ.σ. γάλα
1 αυγό χτυπημένο
400 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
πιπέρι
1 κρόκος αυγού αραιωμένος με 2 κ.σ. νερό, για άλειμμα
βούτυρο ή λάδι για άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 3 – 4 λεπτά τις λωρίδες του μπέικον, να φύγει το πολύ λίπος. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό χτυπημένο με το γάλα και το κασέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το πιπέρι.
Ξετυλίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το απλώνουμε σε μια καθαρή, επίπεδη επιφάνεια. Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της μίας από τις μεγαλύτερες πλευρές του φύλλου, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό στις άκρες για να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε σφιχτό ρολό και το ακουμπάμε στο ταψί, με το σημείο όπου ενώνεται η σφολιάτα προς τα κάτω για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τον αραιωμένο κρόκο. Ψήνουμε το ρολό για 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δείτε ακόμη: Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη.
Πανεύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
10 φύλλα κρούστας
320 γρ. φέτα
1 κεσεδάκι [200 γρ.] γιαούρτι
1 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί [ανάμεικτο με λίγη κεφαλογραβιέρα προαιρετικά]
2 φλ. τσαγιού γάλα
2 αυγά
λίγο πιπέρι
λίγο ξερό δυόσμο ή μοσχοκάρυδο τριμμένο [προαιρετικά]
3 κ.σ. + επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τη φέτα σε ένα μπολ και τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Τρίβετε το κίτρινο τυρί στο χοντρό μέρος του τρίφτη και το βάζετε στο μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 5-6 κ.σ. από το γάλα, λίγο πιπέρι, προαιρετικά δυόσμο και αλάτι αν απαιτείται.
Στρώνετε σε ένα λαδωμένο πυρέξ διαστάσεων 20X30 εκ. περίπου τα 4 φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στο άλλο, λαδωμένα ένα ένα. Στρώνετε από πάνω τη μισή γέμιση τυριών και τη σκεπάζετε με 2 φύλλα κρούστας και πάλι λαδωμένα ένα ένα.
Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή γέμιση τυριών και τελειώνετε καλύπτοντας με τα υπόλοιπα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα ένα. Κόβετε τα φύλλα που περισσεύουν και τα υπόλοιπα τα γυρίζετε προς τα μέσα τυλίγοντάς τα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύετε ζωηρά να αναμειχθούν. Περιχύνετε τη πίτα με το μείγμα αυγών γάλακτος, χαράζετε τη πίτα με ένα κοφτερό, μυτερό μαχαιράκι και τη πασπαλίζετε με σουσάμι [προαιρετικά]. Σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για και ψήνετε για 45-50 λ μέχρι να πάρει η πίτα σας ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 15 λ, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δείτε ακόμη: Τυρόπιτα ξεσκέπαστη !!!
Τυρόπιτα κανταΐφι 4 τυριά
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
Αφράτη τυρόπιτα
Συνταγή από:akispetretzikis.com
Υλικά:
230 γρ. βούτυρο
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
200 γρ. ανθότυρο
300 γρ. φέτα
300 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. θυμάρι ξερό
σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
μαυροσούσαμο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο κανταΐφι σε μικρά κομμάτια, το ξάνουμε καλά και το απλώνουμε στον πάγκο μας για 10 με 15 λεπτά περίπου. Θέλουμε να ψιλοστεγνώσει αλλά να μην είναι και τελείως ξεραμένο.
Λιώνουμε τα 200 γρ. βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα, στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπώντας το γάλα, το γιαούρτι, το ανθότυρο, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και το κανταΐφι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε και τη φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια μας.
Χρησιμοποιώντας 10 γρ. βούτυρο βουτυρώνουμε μία ανοιγμένη φόρμα 27 εκ. και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μέσα στη φόρμα και από πάνω σκορπίζουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 20 γρ. βούτυρο.
Τέλος, πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 1 ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε για 1 ώρα πριν την κόψουμε και μετά σερβίρουμε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.
Tip
Μπορούμε να σερβίρουμε με μέλι, κανέλα ή κρέμα βαλσαμικού. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε μέσα στην τυρόπιτα ψιλοκομμένο μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό ή και άλλα τυριά που έχουν περισσέψει μέχρι 100-150 γρ.
Δείτε ακόμη: Τυρόπιτα Σκοπέλου
Τυρόπιτα με ντομάτα και πιπεριές
Συνταγή από: arttable.gr
Υλικά (για 4-6 άτομα)
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. φέτα, τριμμένη
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
8-10 φέτες τυρί γκούντα ή κασέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Λαδώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα
γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
3. Απλώνουμε τρία φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της
φέτα στο φύλλο, στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες ντομάτες και πιπεριάς, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από
πάνω απλώνουμε τις φέτες τυριού να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τέλος, σκεπάζουμε με άλλα τρία φύλλα τα
οποία έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
4. Χαράσσουμε ελαφριά την πίτα με ένα μαχαίρι σε κομμάτια, ραντίζουμε με τα δάχτυλα με λίγο νερό και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσουν τα φύλλα.
Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα γάλακτος
Συνταγή από: timeforgoodnews.gr
Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
300 γραμμ. τριμμένο ρεγκάτο
300 γραμμ. τριμμένο γκούντα
300 γραμμ. τριμμένη φέτα με το χέρι
15 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ. Βάζουμε δύο φύλλα διπλωμένα στη μέση σαν βάση, το ένα πάνω από το άλλο, τα οποία έχουμε βουτυρώσει. Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και ζαμπόν και προσθέτουμε ακόμα ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση.
Το βουτυρώνουμε ελαφρά και επαναλαμβάνουμε ακόμα μία στρώση τυριών και ζαμπόν. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Στο τέλος, βάζουμε πάλι δύο φύλλα διπλωμένα στη μέση, όπως κάναμε στη βάση. Χαράζουμε την τυρόπιτά μας και την περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Τυρόπιτα στριφτή με ανθότυρο και μυρωδικά
Συνταγή από: sweetly.gr
Υλικά για 12 κομμάτια:
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά και πίτες
600γρ. ανθότυρο
100γρ. κεφαλογραβιέρα τριµµένη
4 κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας σιµιγδάλι ψιλό
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
3 αβγά
4 κουτ. σούπας δυόσµο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο σουσάµι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα µεγάλο µπολ το ανθότυρο και το σπάζετε µε πιρούνι χωρίς να το λιώσετε τελείως, έτσι ώστε να ξεχωρίζουν λίγο τα κοµµάτια του. Χτυπάτε τα αβγά µε το γάλα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, χτυπάτε λίγο ακόµα και τα ρίχνετε στο µπολ µε το ανθότυρο. Προσθέτετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον δυόσµο και τον άνηθο ψιλοκοµµένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, πασπαλίζετε µε το σιµιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
Προθερµαίνετε τον φούρνο σας στους 180oC στον αέρα. Λαδώνετε γενναιόδωρα µε πινέλο ένα ταψί διαµέτρου 32εκ. Στρώνετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνετε κι αυτό.
Απλώνετε κατά µήκος λίγη από τη γέµιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό, το στρίβετε ελαφρά και το τοποθετείτε στο ταψί, ακουµπώντας το στα πλαϊνά τοιχώµατά του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία µε ένα δεύτερο ρολό που τοποθετείτε δίπλα στο πρώτο. ∆ίπλα σε αυτό βάζετε το επόµενο, το µεθεπόµενο και πάει λέγοντας, σχηµατίζοντας στο τέλος έναν σαλίγκαρο που θα καταλήγει στο κέντρο του ταψιού.
Περιχύνετε την πίτα σας µε λίγο λάδι επιπλέον και την πασπαλίζετε µε σουσάµι. Την ψεκάζετε µε λίγο νερό και την ψήνετε στον φούρνο (στην πρώτη σχάρα από κάτω) σκεπασµένη αρχικά µε λαδόκολλα για να µην αρπάξει. Μετά από 45 λεπτά την ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.
Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα κόβοντας κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή