Συνταγή για εύκολη black forest για αρχάριες. Αφράτη τούρτα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, για μία πανεύκολη και οικονομική black forest για γενέθλια και γιορτές, από την Τζένη Τσανακτσίδου.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι black forest. Αντί να δίνετε του κόσμου τα λεφτά στα ζαχαροπλαστεία, η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει μία πανεύκολη, αφράτη και μέσα στην γλύκα τούρτα black forest.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 150 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 600 ml πλήρες
- ζάχαρη άχνη 30 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
- βύσσινο 300 γραμμάρια γλυκό κουταλιού
Για τη σαντιγί
Εύκολη τούρτα με σαβαγιάρ
Είναι ιδανική για όσες και όσους δεν έχουν ασχοληθεί πολύ με τη ζαχαροπλαστική. Για γιορτές, γενέθλια ή όταν θέλουμε κάτι γλυκό! Εμείς την δοκιμάσαμε και η αλήθεια είναι ότι την τελειώσαμε σε μισή μέρα. Οπότε σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την black forest:
Εκτέλεση για την black forest
Ξεκινάμε την συνταγή με το παντεσπάνι, χτυπώντας τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις, κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο το κακάο και κοσκινισμένη την βανίλια.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και λαδώνουμε καλά 2 ταψάκια μίας χρήσεως από αλουμίνιο. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25 λεπτά. Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Τα αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και τα κόβουμε. Συνολικά βγαίνουν 4 πάτοι, 3 για την γέμιση της τούρτας και 4 για τα θρύμματα από πάνω. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί. Στο τελευταίο λεπτό, προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη και την βανίλια.
Σοκολατένια τούρτα στο Air fryer
Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη ξεκινάμε τη συναρμολόγηση της τούρτας. Βάζουμε σε μία στρογγυλή πιατέλα το πρώτο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε, βουτώντας ένα πινέλο στο σιρόπι του γλυκού του κουταλιού βύσσινο.
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση σαντιγί και από πάνω απλώνουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού, απλώνουμε σαντιγί και βύσσινο και τελειώνουμε με το τέταρτο παντεσπάνι.
Το σιροπιάζουμε και αυτό με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και απλώνουμε σε όλη την τούρτα και γύρω γύρω όση σαντιγί μας περίσσεψε. Διακοσμούμε με θρυμματισμένο παντεσπάνι, σοκολάτα σπασμένη με τα χέρια και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Tips για την black forest
Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ανακατεμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr