Εύκολη καλοκαιρινή τούρτα βανίλια. Συνταγή για εύκολη Καλοκαιρινή τούρτα με παντεσπάνι βανίλια και σαντιγί.
- αυγα 8 ίδιου μεγέθους
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 250 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- λεμονι Ξύσμα από 2
Υλικά
- φυτική κρέμα 1.000 γραμμάρια πολύ παγωμένη
- ζαχαρούχο γάλα 500 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
Για την σαντιγί
- φραουλες 7-8 φρέσκες
Για την διακόσμηση
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας λύσει τα χέρια στα πάρτι που θα γίνουν το Καλοκαίρι τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους με μία πανεύκολη καλοκαιρινή τούρτα βανίλια. Θα την φτιάξουμε με αφράτα παντεσπάνια βανίλιας χωρίς σιρόπι και με σπιτική σαντιγί.
Γι’ αυτήν την τούρτα απαιτούνται απλά και οικονομικά υλικά και πολύ λίγη ώρα από τον χρόνο μας και όσων αφορά την εκτέλεση και όσων αφορά το στήσιμο. Είναι πανεύκολη, είναι πεντανόστιμη και σίγουρα θα ξετρελαθούν οι καλεσμένοι σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη καλοκαιρινή τούρτα βανίλια:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι (υλικά για 2η δόση)
Χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να στέκεται. Στην συνέχεια σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε παράλληλα απαλά με μία μαρίζ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το μείγμα για 1 λεπτό απαλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα 30×27 και το στρώνουμε για να είναι ομοιόμορφο. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Δείτε ακόμα Τούρτα εκμέκ κανταΐφι
Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα. Αφού έχει κρυώσει τελείως το κόβουμε σε 3 δίσκους ή και σε 2 δίσκους.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα σε σαντιγί. Ρίχνουμε σε δόσεις το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες στην σαντιγί και χτυπάμε για λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
Εκτέλεση για την τούρτα
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπανιού σε ένα ταψί ή ένα τάπερ ή ένα πυρέξ. Από πάνω στρώνουμε μία δόση σαντιγί. Πάνω από την σαντιγί βάζουμε τον δεύτερο δίσκο και περνάμε με άλλη μία στρώση σαντιγί. Κλείνουμε με τον τρίτο δίσκο παντεσπανιού και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
Tips για την Εύκολη καλοκαιρινή τούρτα
Το παντεσπάνι δεν το σιροπιάσαμε γιατί βγήκε πολύ αφράτο. Μπορούμε εκτός από φράουλες να διακοσμήσουμε με ό,τι φρούτα μας αρέσουν. Αντί για εκχύλισμα βανίλιας μπορούμε να βάλουμε 3 βανίλιες στο παντεσπάνι και 2 βανίλιες στην σαντιγί.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια ξυλοκοπήθηκε άγρια από την σύζυγο της κρυφής της σχέσης
- Αμαλιάδα : Η Ειρήνη προσπαθούσε να κάνει Λευκούς Γάμους με Πακιστανούς
- Γιώργος Αγγελόπουλος : Περπάτησε ξυπόλυτος 8 ολόκληρα χλμ για να πάει στην Παναγία (βίντεο)
- Άγιος Έρωτας : Δώσε μου την Χριστίνα και καθάρισες – Η Χυδαία απαίτηση του Βλάσση
- Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με 6 υλικά