Η κις λορέν είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της στο διαδίκτυο κι εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, μία από τις αγαπημένες μας!
- αλευρι 280 γρ. (μισό άσπρο μισό ολικής)
- βουτυρο 170 γρ. Φρέσκο ανάλατο κρύο σε κύβους
- αλατι Λίγο
- νερό 7-8 κ.σ κρύο ή όσο πάρει η ζύμη
Υλικά
- σπανακι 400 γρ. φρέσκο η κατεψυγμένο
- κρεμμυδι 2 μεγάλα σε κυβάκια
- πιπεριά Φλωρίνης Λίγη κόκκινη
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο 3 κ.σ
- αυγα 3
- κρεμα γαλακτος 240 γρ. ( μπορείτε και φυτική)
- τυρί 150 γρ. διάφορα τριμμένα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Λίγο
Για την γέμιση
Σήμερα λοιπόν θα φάμε ωραιότατη κις λορέν με σπανάκι! Είναι πανεύκολη και απόλυτα γευστική! Επίσης, αποτελεί μία πάρα πολύ καλή λύση, να φάνε τα παιδιά σπανάκι χωρίς να το καταλάβουν τόσο εύκολα. Άλλωστε, λίγοι μπορούν να αντισταθούν σε μια κις λορέν ενώ περισσότεροι σε ένα πιάτο…σπανακόρυζο. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση:
Για αρχή προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μίξερ ή σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζύμη μας να μη κολλά στα χέρια.
Δείτε ακόμα H συνταγή για τη πιο νόστιμη Κις λορέν (Quiche lorraine)
Τυλίγουμε την ζύμη σε μια διαφάνεια και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Για να κάνουμε την γέμιση προσθέτουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το σπανάκι και την πιπεριά και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα μας να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Αν υπάρχουν ακόμη υγρά προς το τέλος του ψησίματος, στραγγίζουμε το μείγμα μας. Ανοίγουμε την ζύμη που βάλαμε προηγουμένως στο ψυγείο σε ένα αλευρωμένο χαρτί ψησίματος. Θα πρέπει να έχει μέγεθος όσο μια ταρτιέρα και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερα προσοχή στα πλαϊνά.
Με τη βοήθεια του πλάστη απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα και στα πλαϊνά. Ότι εξέχει το κόβουμε. Στη συνέχεια τρυπάμε με το πιρούνι την ζύμη και τοποθετούμε πάνω της χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε ρύζι ή όποιο άλλο όσπριο επιθυμούμε και την βάζουμε να ψηθεί για 15 λεπτά στον φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Έπειτα αφαιρούμε με προσοχή το χαρτί και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μαζί με την κρέμα γάλακτος. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε το σπανάκι, το οποίο δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, τα ντοματίνια και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε την Κις Λορέν μας για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα στο Facebook Helena’s Greek cooking
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές