Μαζί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής,έγινε ένα νόστιμο γλυκάκι,που θυμίζει λίγο προφιτερόλ μόνο που αντί για σού έχει φρέσκιες φράουλες!
υλικά
300γρ φρέσκιες φράουλες
για την κρέμα ζαχαροπλάστικής
170γρ γάλα εβαπορέ
170γρ νερό
3 αβγά
100γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30γρ φρέσκο βούτυρο
για την κρέμα σοκολάτας
400ml κρέμα γάλακτος
400γρ κουβερτούρα
20γρ κακάο άγλυκο
εκτέλεση
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: Χτυπάμε τα αβγά.Βάζουμε το νερό και το γάλα να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά.Μόλις ζεσταθούν ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει,τη ζάχαρη και το αλεύρι σιγά σιγά.Κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε τα αβγά,ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.Βαζουμε σε μεγάλο μπόλ και αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει βάζουμε μέσα τις μισές από τις φράουλες κομμένες κομματάκια μεσαίου μεγέθους.
για την κρέμα σοκολάτας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το κακαό και ανακατεύουμε.Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος να λιώσει.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά τη ρίχνουμε στο μπόλ.Από πάνω γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες κομμένες στη μέση.Βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα λόγια για τα υλικά: Το γλυκάκι αυτό μπορείτε να το βάλετε σε μεγάλο μπόλ και να το σερβίρετε με το κουταλάκι ή να το βάλετε σε μικρά μπολάκια σαν ατομικό γλυκό.Ανάλογα με τον τρόπο σερβιρίσματος που θα επιλέξετε θα τροποποιήσετε και την ποσότητα στις φράουλες.Αν θέλετε μπορείτε να μην βάλετε φράουλες μέσα στην κρέμα ζαχαροπλαστικής αλλά μόνο από πάνω.Αν θέλετε μπορείτε στην κρέμα σοκολάτας να προσθέσετε λίγο κονιάκ-θα αφαιρέσετε την αντίστοιχη ποσότητα υγρού από την κρέμα γάλακτος.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους