Με αυτή την ιδέα ξετρελάθηκα! Χωνάκια σφολιάτας γεμιστά με τυρί που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας στο πάρτι. Μπορείτε να κάνετε διαφορές παραλλαγές,όπως να τα γεμίσετε με τυρί κρέμα και αλλαντικά, με τονοσαλάτα, με τυρί κρεμά και αυγό… Φαντασία να έχετε. Η συνταγή είναι της χρυσοχέρας Τασίας Μιχαηλιδου
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο πιτσμπουρι
300 γρ ανθότυρο ,τα τρίβουμε
150 γρ τυρί φέτα,τα τρίβουμε
1/4 ματσάκι άνηθο πλυμένο και ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
λιγο μοσχοκαρυδο.
1κροκο αυγού για να αλείψουμε στη ζύμη
1 σφηνάκι για κουτ πατ
Δείτε εδώ υπέροχες συνταγές για πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανοίγουμε τα φύλλα σφολιατα. παίρνουμε το σφηνάκι και κάνουμε καλούπι στογγυλο. σε μια λεκάνη βάζουμε ολα τα υλικά εκτός τον κροκο. τα ανακατεύουμε. περνούμε το κομματάκι σφολιάτα και βάζουμε λιγη γέμιση. παίρνουμε τις άκρες και κλείνουμε κατω. τα κάνουμε έτσι ολα. σε ενα ταψι βάζουμε λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει. τα βαζουμε κυκλικά και να ακουμπάνε. τα αλείφουμε με αυγό και το ψήνουμε στους 200 βαθμους για 30 λεπτα. ειναι πεντανοστιμη και ελαφρια.τραβας σφολιατακι και είναι μπουκιτσα. καλή σας επιτυχία
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια