Συνταγή για εύκολη και γρήγορη Πασχαλινή τούρτα με σπιτικό παντεσπάνι και σαντιγί φράουλα για την Κυριακή του Πάσχα ή για γενέθλια την περίοδο του Πάσχα, από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 10 μεσαία
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2μιση κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 4
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια πλήρης
- τυρί κρέμα 400 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- φραουλες 4-5 φρέσκες
Για τη σαντιγί φράουλα
- μόρφατ 1
- ζάχαρη άχνη 300 γραμμάρια
- βανίλια 1
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 1-2 σταγόνες κόκκινο
Για την επικάλυψη
- κουβερτουρα 1-2
Για τα σχέδια
Τούρτα αμυγδάλου της γιαγιάς
Το Πάσχα πλησιάζει. Αν έχετε γενέθλια αυτή τη περίοδο ή το παιδί σας ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο αυτή η τούρτα φράουλας με σπιτικό παντεσπάνι είναι ό,τι πρέπει! Φυσικά είναι μία τέλεια επιλογή και σαν γλυκό την Κυριακή του Πάσχα μετά το αρνί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη Πασχαλινή τούρτα:
Εκτέλεση για την για την εύκολη Πασχαλινή τούρτα
Εμείς φτιάξαμε 2 παντεσπάνια για να πάρουμε 4 πάτους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και ασπρίσουν.
Σταματάμε το χτύπημα και κοσκινίζουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο στρογγυλά λαδωμένα τσέρκια των 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 για περίπου 30′-35′.
Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και το χρησιμοποιούμε (ιδανικά) την επόμενη ημέρα για να κόβετε εύκολα. Χωρίζουμε τα παντεσπάνια σε 2 πάτους, έτσι ώστε να πάρουμε 4 στο σύνολο.
Σοκολατένια τούρτα στο Air fryer
Βράζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι προσθέτοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και την ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Περνάμε τις φράουλες από το μούλτι και προσθέτουμε τον πολτό στη σαντιγί.
Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί η σαντιγί. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και περνάμε μία στρώση σαντιγί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 3 φορές.
Στο τέλος χτυπάμε το μόρφατ με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στρώνουμε την τούρτα με τη σαντιγί. Λιώνουμε τις κουβερτούρες και σχηματίζουμε τη λέξη Πάσχα αν θέλουμε. Μόλις παγώσουν τα γράμματα διακοσμούμε τη τούρτα.
Tips για την εύκολη Πασχαλινή τούρτα
Αν θέλουμε σοκολατένιο παντεσπάνι αντικαθιστούμε 30 γραμμάρια αλεύρι με 30 γραμμάρια κακάο. Σιρόπι για το παντεσπάνι φτιάχνουμε βράζοντας 200 γραμμάρια ζάχαρη με 200 ml νερό.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr