Συνταγή για εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας. Αφράτη και μελωμένη πορτοκαλόπιτα του ονείρου, τραγανή όσο πρέπει. Είναι το τέλειο γλυκό ταψιού για το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα αλλά και για δώρο. Ενώ σίγουρα καλύπτει τις υπογλυκαιμίες μας κάθε στιγμή.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια 0%
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια λιωμένο
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- ζαχαρη 180-200 γραμμάρια
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Κλασική πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Η εποχή των πορτοκαλιών έφτασε και θα φτιάξουμε μία πανεύκολη πορτοκαλόπιτα που δημιουργεί την τέλεια αντίθεση. Απολαυστική και μελωμένη πορτοκαλόπιτα, τόσο αφράτη που κυριολεκτικά λιώνει στο πιρούνι! Το τέλειο κέρασμα αλλά και επιδόρπιο μετά το μεσημεριάνο ή το βραδινό μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας:
Εκτέλεση για την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο κρούστας και το ξεχωρίζουμε καλά για να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σε ένα μεγάλο ταψί. Τα αφήνουμε ιδανικά για 2 ώρες στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο γάλακτος μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα, ανακατεύοντας παράλληλα, μέχρι να ρουφήξουν τα φύλλα όλη την κρέμα.
Δείτε ακόμα Αφράτη πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×35 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά πάνω και κάτω.
Όσο ψήνεται η πορτοκαλόπιτα βράζουμε σε μία κατσαρόλα το σιρόπι, βάζοντας το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού και την φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 8-10 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Στο τέλος ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Tips για την πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Αντί για γιαούρτι 0% μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι 2%. Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε λιωμένη μαργαρίνη. Μπορούμε και να μην αφήσουμε τα φύλλα κρούστας να σταθούν για 2 ώρες στην άκρη. Μπορούμε να φτιάξουμε διπλή ποσότητα σιροπιού για να βγει πιο ζουμερή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος