Συνταγή για εύκολη σοκολατίνα της στιγμής, καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου. Μία αφράτη τούρτα σοκολατίνα με σιροπιασμένο παντεσπάνι, σεράνο και γκανάζ σοκολάτας για γενέθλια, κέρασμα αλλά και γενικά για τις γιορτές του σπιτιού μας.
- αυγα 5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- ζαχαρη 130 γραμμάρια
- κακαο 25 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- κουβερτουρα 250 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 100 ml πολύ παγωμένη
- κρεμα γαλακτος 600-700 ml σε σαντιγί
Για την σεράνο
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ βραστό
Για την γκανάζ σοκολάτας
Δείτε ακόμα Τούρτα σαν ζαχαροπλαστείου για το παιδικό πάρτι
Σε γιορτές και γενέθλια συχνά αγοράζουμε τούρτα για να κεράσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Γιατί να δίνουμε λεφτά στα ζαχαροπλαστεία όταν μπορούμε με αγνά υλικά και το δικό μας μεράκι να φτιάξουμε πολύ πιο νόστιμες τούρτες; Σαν αυτή την τούρτα σοκολατίνα με σεράνο. Δοκιμάστε την.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Εύκολη σοκολατίνα της στιγμής:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στη εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Αρχικά χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο και την βανίλια. Ανακατεύουμε και ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά με μία μαρίζ και κάνοντας απαλές κινήσεις.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε φόρμα με έλασμα με διάμετρο 26-28 εκατοστών, έχοντας βάλει λαδόκολλα στη βάση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. Κάνουμε στα 30 λεπτά το τεστ με το μαχαίρι κι αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να σταθεί μέσα στο ταψί για 5 λεπτά αφού ψηθεί και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε με προσοχή πάνω σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε νάιλον σακούλα και έπειτα στο ψυγείο. Το κόβουμε την επόμενη μέρα με πριονωτό μαχαίρι σε 3 δίσκους.
Εκτέλεση για την ιταλική μαρέγκα στη εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα ενώ σε ένα κατσαρολάκι παράλληλα βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη. Όταν αρχίζει να κιτρινίζει ρίχνουμε το σιρόπι στη μαρέγκα με πολύ λεπτή ροή, σαν κλωστή χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα των ασπραδιών.
Όταν ρίξουμε όλο το σιρόπι συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα και βγάζουμε τον κάδο από την βάση του μίξερ. Προσθέτουμε αμέσως την λιωμένη και ζεστή κουβερτούρα και την παγωμένη αχτύπητη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Στην συνέχεια χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε την άγλυκη σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σε σοκολατένια μους.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας στη εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Έχουμε λιώσει ήδη την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όσο είναι ακόμα ζεστή ρίχνουμε μέσα το μισό βραστό γάλα. Με αυτήν την ποσότητα γάλακτος η σοκολάτα θα σφίξει αλλά καθώς προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα σιγά σιγά θα αρχίσει να αραιώνει.
Θα ρίξουμε όσο γάλα θέλουμε από το φλιτζανάκι μέχρι να αποκτήσει η σοκολάτα την πυκνότητα που θέλουμε. Συνεχίζουμε με την συναρμολόγηση της τούρτας.
Εκτέλεση για την εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το σιρόπι τον κάθε δίσκο παντεσπάνι. Βάζουμε το 1/3 της σεράνο στον πρώτο δίσκο.
Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε το σιρόπιασμα και απλώνουμε άλλο 1/3 της σεράνο. Τελειώνουμε με τον τελευταίο δίσκο, σιροπιάζοντας ξανά και απλώνοντας μία λεπτή στρώση σεράνο.
Δείτε ακόμα Κρέμα σεράνο με μπισκότα και φράουλες
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά και αφού ετοιμάσαμε την γκανάζ την απλώνουμε πάνω από την τούρτα έχοντας την τούρτα σε μία σχάρα για να στραγγίξει. Γαρνίρουμε με κερασάκια αν θέλουμε και ροζέτες με σεράνο που μας περίσσεψε.
Tips για την εύκολη σοκολατίνα της στιγμής
Αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι, αφαιρούμε το κακάο και το αντικαθιστούμε με 25 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ακόμα. Αν δεν έχουμε γλυκόζη για την ιταλική μαρέγκα, συμπληρώνουμε με 20 γραμμάρια έξτρα ζάχαρη και 3 σταγόνες λεμόνι.
Το παντεσπάνι αυτό, δεν φουσκώνει πολύ, μόνο μισό εκατοστό περίπου!!! Το παντεσπάνι διατηρείται για πολύ καιρό και στην κατάψυξη. Επειδή πάντα παίζει ρόλο και η χωρητικότητα του φλιτζανιού, αλλά και η ποιότητα της σοκολάτας, ίσως να χρειαστούμε λίγο βραστό γάλα ακόμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Apostolou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια