Close
σπανακοτυρόπιτα-για-εργαζόμενες μαμάδες-συνταγή-

Συνταγή για εύκολη και γρήγορη σπανακοτυρόπιτα με φέτα και έτοιμο φύλλο κρούστας, για τις εργαζόμενες και πολυάσχολες μαμάδες. Είναι το τέλειο κολατσιό για το σχολείο τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο και τα παιδιά θα σας τη ζητούν συνέχεια.

Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.

 

Φουσκωτή σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

 

Το μενού σήμερα έχει σπανακοτυρόπιτα με τραγανό, έτοιμο φύλλο κρούστας και πλούσια γέμιση. Είναι μία πανεύκολη και γρήγορη σπανακοτυρόπιτα για τις μαμάδες που έχουν όλη τη καλή διάθεση να προσφέρουν τα καλύτερα στα παιδιά τους, αλλά όχι τον απαραίτητο χρόνο. Θα ξετρελαθείτε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την εύκολη σπανακοτυρόπιτα:

σπανακοτυρόπιτα-για-εργαζόμενες μαμάδες-συνταγή-

Εκτέλεση για την εύκολη σπανακοτυρόπιτα

Αρχικά παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και το λαδώνουμε. Προσθέτουμε το πρώτο φύλλο κρούστας και βάζουμε το ταψί στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού κάψει σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας, για να μαραθεί το σπανάκι χωρίς να μείνουν πολλά υγρά.

Τραβάμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, όπου τραβούν τα υγρά. Αφήνουμε τη γέμιση να γίνει χλιαρή και προσθέτουμε τη σπασμένη με τα χέρια μας φέτα. Ανακατεύουμε καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.

 

Σπανακοτυρόπιτα με τραγανό χειροποίητο φύλλο για το σχολείο

 

Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου τα μισά φύλλα κρούστας κάτω, λαδωμένα με ένα πινέλο που θα ακουμπάει το φύλλο και ραντισμένα με νερό, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας για να τα ψεκάσουμε.

Από πάνω απλώνουμε καλά τη γέμιση και κλείνουμε με τα άλλα μισά φύλλα κρούστας που τα λαδώσαμε και ραντίσαμε κι αυτά ενδιάμεσα. Χαράζουμε τη σπανακοτυρόπιτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά.

Tips για την εύκολη σπανακοτυρόπιτα

Οι νιφάδες βρώμης μπορούν να αντικατασταθούν με τραχανά ή σιμιγδάλι. Αν ξεκινήσουμε τη διαδικασία απ’ την προηγούμενη μέρα πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι.

Έπειτα το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για να φύγουν τα νερά του πλυσίματος. Την άλλη μέρα προσθέτουμε αλάτι, ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, φέτα, βρώμη και το βάζουμε στην πίτα ωμό.

σπανακοτυρόπιτα-για-εργαζόμενες μαμάδες-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr