Συνταγή για πρασοτυρόπιτα στριφτή με τραγανό φύλλο κρούστας και φέτα, αρωματική και πολύ νόστιμη για το σχολικό κολατσιό το πρωί αλλά και για το ταπεράκι του ολοήμερου από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- φυλλο κρουστας 10
Υλικά
- πράσο 4 μεγάλα
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- άνηθος 1/2 ματσάκι
- δυοσμος 2 κουταλιές της σούπας
- φέτα 250 γραμμάρια
- αυγα 2 μεσαία
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1-2 πρέζες
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Για τη γέμιση
- ελαιολαδο 200 ml περίπου
Για το άλειμμα
Στριφτή πρασοτυρόπιτα
Λαχταριστή πρασοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας, τυρί φέτα και μυρωδικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Εμείς που έχουμε δύσκολα παιδιά στο φαγητό, δεν ξέρετε τί τραβάμε κάθε μέρα για να φάνε, αλλά αυτή την πρασοτυρόπιτα μας την ζητούν συνέχεια. Οπότε σας την συστήνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα για το σχολείο:
Εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα για το σχολείο
Σε ένα βαθύ σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο για τη γέμιση και περιμένουμε να ζεσταθεί. Αφού κάψει καλά και σε δυνατή φωτιά ξεκινάμε να σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες και τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μισό ματσάκι ψιλοκομμένου άνηθου και 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά.
Όταν μισό κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε θρυμματισμένη την φέτα, τα αυγά χτυπημένα και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Χωρίζουμε την γέμιση σε 5 μέρη. Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας το πρώτο φύλλο κρούστας.
Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω τοποθετούμε ακόμη ένα φύλλο κρούστας. Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αυτό. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των πρώτων δύο φύλλων το ένα από τα 5 μέρη της γέμισης. Αφήνουμε 3-4 εκατοστά στις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό, απαλά και χωρίς να το σφίγγουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκατοστών περίπου και τοποθετούμε τα ρολάκια μας κυκλικά.
Ραντίζουμε καλά με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω και κάτω, στη τελευταία θέση του φούρνου για 50-60 λεπτά.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μάνος ενημερώνει τον Κουράκο για την απαγωγή και η καταδίωξη αρχίζει
- Νεκρό το 3 χρονο παιδί μετά από πυροβολισμό στο Μαρκόπουλο
- Luxury Christmas decor: Ιδέες για πολυτελής διακόσμηση τα Φετινά Χριστούγεννα
- Άγιος Έρωτας : Η Θάλειας μοιάζει πλέον τελείως απρόβλεπτη και κάνεις δεν ξέρει το επόμενό της βήμα
- Grand Hotel : O Ιορδάνης βρίσκει ένα νεκρό στο κρεβάτι του