Ποιος μας είπε ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρυζόγαλο και εν μέσω νηστείας; Εύκολη συνταγή για νηστίσιμο ρυζόγαλο από γάλα καρύδας και φυτική κρέμα γάλακτος. Γίνεται ακριβώς όπως το κανονικό και ακόμη πιο νόστιμο! Ιδανικό για παιδιά αλλά και μεγάλους!
- γάλα καρύδας 7 ποτήρια (το Light γιατί δεν μυρίζει καρύδα)
- κορν φλαουρ 7 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 8 κουταλιές της σούπας
- κρεμα γαλακτος 1 μικρή φυτική φρέσκια
- ανθόνερο κατά προτίμηση
- ρυζι 1 ποτήρι γλασέ
- νερό 4 ποτήρια
Υλικά
Εκτέλεση για νηστίσιμο ρυζόγαλο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε να βράσει. Όταν το γάλα πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Το ρυζόγαλο δεν πρέπει να κοχλάζει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει βράσει και το μείγμα έχει χυλώσει. Σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δείτε ακόμη Πεντανόστιμο ρυζόγαλο με κρέμα φράουλα Ένα εξαιρετικό γλυκό
Συνταγή//Φωτογραφία από την Konstantina Loizou
Επιμέλεια στο κείμενο της εκτέλεσης daddy cool cooking team