Για την τάρτα
4 αυγά
4κσ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4κσ ζάχαρη
2 βανίλιες
1συσκευασία κρέμα καραμελέ
ανάλογο γάλα σύμφωνα με τη συσκευασία
Εκτέλεση
Χτυπάμε πάρα πολύ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το χυλό σε ταρτιέρα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι για να ξεκολλήσει εύκολα και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου (αντιστάσεις).
Ξεφορμάρουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμελέ και μόλις αρχίσει και κρυώνει, πριν πήξει, τη ρίχνουμε αργά αργά
στην τάρτα. Κάποια ποσότητα θα απορροφηθεί και η υπόλοιπη θα αρχίσει να γεμίζει μέχρι το γύρω γύρω ύψωμα που έχουν οι τάρτες. Βάζουμε προσεκτικά στο ψυγείο. Μόλις παγώσει στολίζουμε με
την καραμέλα της συσκευασίας.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Μην πλένετε ποτέ τα ρούχα σας στους 40 βαθμούς- Αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Ισχυροί σεισμοί 6,9 και 7,1 Ρίχτερ – Τσουνάμι έφθασε σε ακτές
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε