Εύκολη τούρτα για αρχάριες! Η αλλιώς η τούρτα σιγουράκι! Αν δεν το έχετε με τη ζαχαρόπαστα ή με τις τούρτες γενικώς,αυτή η τούρτα είναι ότι πρέπει για εσάς!Εύκολη γρήγορη και οικονομική! Μπορείτε να Διακοσμήσετε με ότι θέλετε και να σταθεί άνετα ακόμη για τούρτα γενεθλίων σε παιδικό πάρτυ
Υλικά
Κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατας
1 λιτρο γαλα
200 γρ ζαχαρη
60 γρ αλευρι
45 γρ κορν φλαουερ
4 αβγα
40 γρ βουτυρο
2 βανιλιες
100 γρ κουβερτουρα σοκολατα
30 γρ κακαο
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ
250 γρ φυτικη κρεμα γαλακτος
2~3 κουταλιες αχνη ζαχαρη
Δες εδω απίθανες συνταγές μεχρί εξί υλικά!
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ ενώνουμε με συρμα την ζαχαρη, το , το κορν φλαουερ, το κακαο, λιγο απο το γαλα και τα αβγα, ενω σε μια κατσαρολα βαζουμε το υπολοιπο γαλα. Ριχνουμε το μείγμα των αβγων στην κατσαρολα και ανακατευουμε διαρκως μεχρι να πηξει και να βρασει για 1 λεπτο. Κατεβαζουμε απο τη φωτια, ριχνουμε το βουτυρο και την κουβερτουρα σε κομματακια και ανακατευουμε να λιωσουν και να ενωθούν με την κρεμα. Σπαμε μεσα στην κατσαρολα 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ και ανακατευουμε απαλα. Στρωνουμε το μείγμα σε ενα ταψι η μπωλ με καπακι και αφήνουμε στον παγκο να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου.
Χτυπαμε την κρεμα γαλακτος με 2~3 κουταλιες αχνη ζαχαρη σε σαντιγυ και καλυπτουμε το γλυκο. Διακοσμουμε τη τούρτα μας με ξύσμα σοκολάτας η τρούφα.
Παγώνουμε για 1 ωρα!
Από τη φίλη της κλειστής μας ομάδας Σταυρούλα Καιτατζη