Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλύκισμα ιδανικό για επιδόρπιο αλλά και για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για μια ανάλαφρη δροσερή τουρτίτσα με γιαούρτι και ζελέ που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε τη!!!
Μερίδες: 1 φόρμα 28 εκ.
Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης
Δυσκολία: Εύκολη
Δειτε ακομα Δροσερό, πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας
Υλικά συνταγής
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 φάκελοι Φρουί Zελέ Aνανά ΓΙΩΤΗΣ
2 φάκελοι Garni Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
400 ml (2 φλ. τσαγιού) κρύο γάλα
1 κομπόστα ανανάς (800 γρ.)
αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα
σαντιγί και μερικά κερασάκια για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Στραγγίζετε τη κομπόστα, τη κόβετε σε φέτες και κρατάτε στην άκρη το σιρόπι της. Διαλύετε τους 2 φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε 2 ποτήρια παγωμένο νερό ή αν θέλετε αντικαθιστάτε το 1 ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα. Σε αυτή τη περίπτωση θα έχετε διατηρήσει τη κομπόστα στο ψυγείο για να είναι κρύο το σιρόπι της.
Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκ. με σούστα και τη βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να πήξει το ζελέ. Στη συνέχεια τοποθετείτε πάνω στο ζελέ μερικές λεπτές φέτες ανανά με τα κερασάκια στη μέση και τα περιχύνετε με λίγο ζελέ.
Ξαναβάζετε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη και μετά επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά δηλ. προσθέτετε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζετε πάλι στη κατάψυξη μέχρι να πήξει καλά. Θα χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Kόβετε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λ τους 2 φακέλους garni με 400 ml (2 φλ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχετε κρατήσει, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι η μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Απλώνετε το μείγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά. Τη σερβίρετε διακοσμημένη με ροζέτες σαντιγί και με κερασάκια μαρασκίνο ή άλλη διακόσμηση επιλογής σας.
Tip: Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα της αρεσκείας σας εκτός από ακτινίδια (φρέσκα ή κομπόστα) με την αντίστοιχη γεύση Φρουί Zελέ.
Δειτε ακομα Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!
Το ειδαμε στο sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές