Συνταγή για Εύκολη τούρτα σοκολάτα για γιορτή και γενέθλια. Σοκολατίνα με γκανάζ σοκολάτας από την Τζένη Τσανακτσίδου, αφράτη και πανεύκολη, καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου.
- αυγα 5
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- νερό 4 κουταλιές της σούπας βραστό
- κουβερτουρα 400 γραμμάρια ψιλοκομμένη
- κρεμα γαλακτος 600 ml
- αλατι 1 πρέζα
Για την κρέμα σοκολάτας
- κουβερτουρα 125 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 180 ml
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
Για την γκανάζ σοκολάτας
Εύκολη τούρτα με σαβαγιάρ
Πανεύκολη, αφράτη και απόλυτα επιτυχημένη τούρτα σοκολάτα για γιορτή και γενέθλια, που θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας. Μία σοκολατίνα με γκανάζ σοκολάτας, που είναι τόσο φρέσκια και σκέτος αφρός, που διαλύεται στο μαχαίρι. Η Τζένη Τσανακτσίδου μας δείχνει όλα της τα μυστικά για την τέλεια τούρτα σοκολάτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στη τούρτα σοκολάτα
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο, ανακατεύοντας παράλληλα με μία μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι Νο28 και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει, το κόβουμε σε 3 πάτους.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας στη τούρτα σοκολάτα
Αρχικά διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το λιωμένο κακάο στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για το σιρόπι στη τούρτα σοκολάτα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη και φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας στη τούρτα σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι το γλάσο να γυαλίσει.
Εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα
Στρώνουμε τον πρώτο παντεσπάνι σοκολάτας και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε ακόμη ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε εξίσου. Στρώνουμε την δεύτερη στρώση κρέμας.
Εύκολη τούρτα μπισκότων Χιονούλα
Τελειώνουμε με ακόμη ένα σιροπιασμένο παντεσπάνι, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε την τούρτα να παγώσει καλά στο ψυγείο. Αφού παγώσει, απλώνουμε την γκανάζ σοκολάτας και αφήνουμε και πάλι την τούρτα στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά. Έπειτα σερβίρουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή