Εύκολο Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι με σοκολάτα και κέικ.
Τα Χριστούγεννα θέλουμε να δοκιμάσουμε όμορφες και νόστιμες συνταγές. Θέλουμε ο μπουφές μας να είναι γιορτινός και πανέμορφος και σίγουρα με αυτό το γιορτινό χριστουγεννιάτικο σπιτάκι φτιαγμένο από παντεσπάνι, σαντιγί σοκολάτας, σοκολάτα της αρεσκείας μας για την οροφή και λευκή σοκολάτα για τις πόρτες και τα παράθυρα είναι αυτό που ψάχνουμε!
- αυγα 3
- ζαχαρη 90 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 90 γρ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- βανίλια 1
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γρ πλήρες φυτική
- μερεντα 3 κ.σ.
Για την σαντιγί
- σοκολάτα Κατά βούληση
Για την σκεπή
- λευκή σοκολάτα Κατά βούληση
Για παράθυρα & πόρτα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας σε σχήμα Ρούντολφ
Είναι πραγματικά μία εξαιρετική συνταγή με λιγότερα υλικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν βλέπουμε συνταγές για χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Είναι πολύ εύκολη και τόσο εντυπωσιακή που σίγουρα όλοι θα αναρωτιούνται πως καταφέρατε και το φτιάξατε! Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Βάζουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε και το αναποδογυρίζουμε σε μία λαδόκολλα. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια κόβουμε τυχόν άκρες που μπορεί να έχει, οι οποίες είναι ξερές.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ίσα κομμάτια και δύο μικρότερα κομμάτια.
Εκτέλεση για την σαντιγί σοκολάτας
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μερέντα και χτυπάμε για ένα λεπτό.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση
Βάζουμε έναν πάτο παντεσπάνι και σαντιγί. Στην συνέχεια βάζουμε και πάλι έναν πάτο παντεσπάνι και σαντιγί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και τελειώνουμε με το πιο μικρό κομμάτι παντεσπανιού στο οποίο βάζουμε και πάλι σαντιγί. Για σκεπή, βάζουμε στα πλάγια σοκολάτα και για παράθυρα και πόρτα βάζουμε λευκή σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με άχνη ζάχαρη.
Την συνταγή την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr