Τσιζκεικ μερεντα
Βαση:
250γρ μπισκοτα digestive τριμμενα
100 γρ βουτυρο λιωμενο
1 πρεζα κανελα
1 κγλ μερεντα
Κρεμα:
500γρ κρεμα γαλακτος πληρης
200 γρ τυρι κρεμα
2 σφηνακια χυμο λεμονι
3 κ.σ μερεντα
1 1/2 κουπα ζαχαρη αχνη
Ανακατευουμε τα υλικα της βασης και στρωνουμε την επιφανεια της με την αναποδη ενος κουταλιου μεσα σε μια στρογγυλη φορμα με αποσπωμενη βαση.
Βαζουμε ψυγειο.
Στο μιξερ χτυπαμε την κρεμα γαλακτος μεχρι να πηξει ελαφρως μετα απο λίγο τη ζαχαρη αχνη κ προσθετουμε το τυρι κρεμα κ αφου χτυπησουμε για 1′ προσθετουμε και το χυμο λεμονιου.Χτυπαμε για λιγο ακομα και βαζουμε την κρεμα πανω απο τη βαση μπισκοτου.Ριχνουμε δυο-τρεις κουταλιες μερεντα και ανακατευουμε απαλα οχι πολυ για να κανει διχρωμια.Γαρνιρουμε απο πανω με λιγη μερεντα κ ελαχιστο τριμμενο μπισκοτο.
Το βαζουμε ψυγειο για 4 ωρες περιπου να παγωσει καλα.Ξεφορμαρουμε και σερβιρουμε!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα