Πως να φτιάξετε εύκολο εκμέκ κανταΐφι σε ποτήρι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (βίντεο). Το πιο νόστιμο και εύκολο εκμέκ κανταΐφι που έχετε δοκιμάσει!
- νερό 375 γρ.
- ζαχαρη 550 γρ.
- κανταΐφι 250 γρ.
- βουτυρο 90 γρ. λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 1.320 ml
- κρέμα αραβοσίτου 90 γρ. με γεύση βανίλια
Υλικά
- σαντιγί Κατά βούληση στιγμής
- φιστίκια Αιγίνης Λίγα αλεσμένα
Για το γαρνίρισμα
Σήμερα θα κάνουμε μία…βουτιά στην παράδοση και θα θυμηθούμε τις λιχουδιές που οι γιαγιάδες μας λάτρευαν και με μαεστρία τις έφτιαχναν. Θα φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό εκμέκ κανταΐφι που σίγουρα θα σας συναρπάσει σε γεύση.
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει πως μπορούμε να έχουμε κι εμείς ένα εύκολο και πεντανόστιμο εκμέκ κανταΐφι χωρίς κόπο με πλούσια γεύση σαν αυτή του ζαχαροπλαστείου. Εμείς το δοκιμάσαμε και η αλήθεια είναι πως ξετρελαθήκαμε και η συνταγή έχει απόλυτη επιτυχία.
Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο εύκολο εκμέκ κανταΐφι σε ποτήρι από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα 450 γρ. ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Ξάνουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας και το βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε αλείψει με λιωμένο βούτυρο.
Ραντίζουμε το κανταΐφι ελαφρά με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για 1 ώρα.
Βγάζουμε το κανταΐφι από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μέσα στο ταψί.
Μόλις το ρίξουμε όλο, αναποδογυρίζουμε το κανταΐφι να σιροπιαστεί καλά και από την άλλη πλευρά. Βάζουμε τα 1.120 ml γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια, τα 200 ml γάλα, τα 100 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο εκμέκ κανταΐφι
Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει λεία. Βάζουμε σε 7 πλαστικά ή γυάλινα ποτήρια κανταΐφι, την κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί στιγμής και αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια