Αν θες ένα εύκολο γρήγορο και νόστιμο φαγητό για το Κυριακάτικό τραπέζι σου έχω την κατάλληλη συνταγή. Παραδοσιακό σπετσοφάι με χρωματιστές πιπεριές, χωριάτικα λουκάνικα και σβησμένο με κρασί.
Το σπετσοφάι είναι ένα φανταστικό, παραδοσιακό φαγητό που το συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ενώ δεν είναι και λίγοι που το απολαμβάνουν σκέτο σαν μεζέ για μπύρα ή κρασί. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα παραδοσιακό και πανεύκολο σπετσοφάι με χρωματιστές πιπεριές και χωριάτικα λουκάνικα.
Θα το σβήσουμε με κόκκινο κρασί. Μπορούμε να βάλουμε κι άλλα λαχανικά μέσα όπως είναι οι μελιτζάνες ενώ μπορούμε να το…τσιμπήσουμε λίγο στο πιπέρι για να τραβάει περισσότερο το κρασί ή την μπύρα. Είναι πανεύκολο και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Παραδοσιακό σπετσοφάι:
Εκτέλεση για το σπετσοφάι
Αρχικά πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας. Έπειτα κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λωρίδες και τρίβουμε στον τρίφτη τις δύο από τις τρεις ντομάτες. Την τρίτη ντομάτα της κόβουμε σε κύβους.
Πλένουμε και κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι. Βάζουμε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές, τα λουκάνικα και περιχύνουμε τα υλικά μας με ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γυαλίσουν.
Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Το μισοσκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Tips για το Παραδοσιακό Σπετσοφάι
Το μπούκοβο είναι προαιρετικό.
Την φωτογραφία της συνταγής την είδαμε από την φίλη μας Ιωαννα Κληρονομου
στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr