Συνταγή για δίχρωμο γλυκό ψυγείου. Ένα Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα και βανίλια σαν πανακότα ! Ένα δροσιστικό γλυκό ψυγείου που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις του Καλοκαιριού. Την κρέμα βανίλια και φυσικά το ζελέ φράουλα. Μπορούμε αυτό το γλυκό να το απολαύσουμε και την Άνοιξη τώρα που οι φράουλες ξεκίνησαν να εμφανίζονται και πάλι στα μανάβικα και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
- Γάλα φρέσκο 800ml
- ζαχαρη 80γρ.
- κορν φλαουρ 70γρ.
- βανίλια 2
Υλικά
Είναι ένα πολύ εύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα και οικονομικά υλικά που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης έχει λιγότερες θερμίδες από τα συνηθισμένα, διότι το ζελέ φράουλας δεν παχαίνει και θα μπορούσαμε να μην βάλουμε ούτε λίγη ζάχαρη μέσα στο ζελέ.
Δείτε ακόμα Σπιτικό ζελέ από το Live Kitchen (βίντεο)
Οπότε αν βρίσκεσαι σε περίοδο διατροφής καλύτερα να φας ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό παρά μία πάστα. Γλυκό ψυγείο με κρέμα και ζελέ λοιπόν. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την κρέμα βανίλια
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά. Αφού γίνει μία παχύρρευστη κρέμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε δύο κάψουλες βανίλιας. Ανακατεύουμε με το σύρμα.
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και βρέχουμε το εσωτερικό της φόρμας με κρύο νερό. Ρίχνουμε μέσα στην φόρμα όλη την κρέμα βανίλια. Βάζουμε την κρέμα μας στο ψυγείο για μία ώρα. Αφού περάσει η μία ώρα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τον ζελέ φράουλα.
Εκτέλεση για τον ζελέ φράουλα
Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε το βραστό νερό. Στην συνέχεια βάζουμε τα φακελάκια με το ζελέ φράουλα κι αν θέλουμε προσθέτουμε και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα σύρμα πολύ καλά.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Αφού το ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε λίγο λίγο το παγωμένο νερό και ανακατεύουμε. Σε μία κούπα του καφέ κρατάμε περίπου 200 ml από το μείγμα του ζελέ. Το αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο που έχει παγώσει και την ξεκολλάμε με προσοχή από την φόρμα.
Σηκώνουμε με προσοχή την κρέμα από την φόρμα και περιχύνουμε το μείγμα του ζελέ. Όταν η κρέμα ανέβει προς τα πάνω, βάζουμε και πάλι την φόρμα στο ψυγείο για μία με δύο ώρες. Μόλις αρχίσει να σταθεροποιείτε το γλυκό, προσθέτουμε και τα 200 ml ζελέ που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας το βυθίζουμε σε ένα σκεύος με ζεστό νερό για 1-2 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Συμβουλές
Για να πετύχει το γλυκό όπως φαίνεται στο βίντεο πρέπει το μείγμα για το ζελέ να είναι σε λιγότερη ή ίση ποσότητα με το μείγμα για την κρέμα. Διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα να μην ανέβει η κρέμα. Τρώγεται και χωρίς ζάχαρη γιατί το ζελέ είναι γλυκό από την φύση του.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina’s Kitchen
και την μοιράστηκε μαζί μας στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή