Ευκολο γλυκου του κουταλιου κερασι
1 κιλο κερασια 1 κιλο ζαχαρη Χυμο απο μισο λεμονι 2 βανιλιες
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα κερασια καθαρισμενα απο τα κουκουτσια τους και τη ζαχαρη.Ανακατευουμε απαλα και το αφηνουμε στο ψυγειο για 4 ωρες. Αδειαζουμε το μειγμα των κερασιων σε μια ψηλη κατσαρολα και βραζουμε για 2′ σε δυνατη φωτια,προσθετουμε τις βανιλιες και συνεχιζουμε για αλλα 8′ σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχεια. Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε μονο τα κερασια απο την κατσαρολα και τα βαζουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι. Συνεχιζουμε στη μεγαλη κατσαρολα το βρασιμο μεχρι να δεσει το σιροπι για αλλα 20′ περιπου. Προσθετουμε το χυμο του λεμονιου και τα κερασια. Ανακατευουμε ελαφρα και αφηνουμε να κρυωσει. Βαζουμε το γλυκο μας σε αποστειρωμενα βαζα.