Ευκολο γλυκου του κουταλιου κερασι
1 κιλο κερασια 1 κιλο ζαχαρη Χυμο απο μισο λεμονι 2 βανιλιες
Σε ενα μπωλ βαζουμε τα κερασια καθαρισμενα απο τα κουκουτσια τους και τη ζαχαρη.Ανακατευουμε απαλα και το αφηνουμε στο ψυγειο για 4 ωρες. Αδειαζουμε το μειγμα των κερασιων σε μια ψηλη κατσαρολα και βραζουμε για 2′ σε δυνατη φωτια,προσθετουμε τις βανιλιες και συνεχιζουμε για αλλα 8′ σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχεια. Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε μονο τα κερασια απο την κατσαρολα και τα βαζουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι. Συνεχιζουμε στη μεγαλη κατσαρολα το βρασιμο μεχρι να δεσει το σιροπι για αλλα 20′ περιπου. Προσθετουμε το χυμο του λεμονιου και τα κερασια. Ανακατευουμε ελαφρα και αφηνουμε να κρυωσει. Βαζουμε το γλυκο μας σε αποστειρωμενα βαζα.
Ειδήσεις σήμερα
- Λευτέρης Σουλτάτος : Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το εγκεφαλικό που υπέστη-“Έκατσα εφτά μέρες στην εντατική”
- Γυναίκα έμεινε έγκυος σε ηλικία 76 ετών και Θα γεννήσει τον Ιούλιο
- Βασίλης Καλογήρου : Μάρτυρας αποκαλύπτει πως τον είδε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του μίλησε
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026