Συνταγή για εύκολο γλυκό ψυγείου με γεύση Ferrero Rocher από την Τζένη Τσανακτσίδου για κέρασμα του Αγίου Δημητρίου ή για δώρο στους εορτάζοντες. Με σίγουρη επιτυχία και απλά υλικά.
- πραλίνα 2 πακέτα γκοφρέτες φουντουκιού
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- κακαο 4 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- φουντουκι 100 γραμμάρια
Για τη κρέμα πατισερί σοκολάτα
- κρεμα γαλακτος 200 ml ζαχαροπλαστικής
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- φουντουκι 100 γραμμάρια
Για το γλάσο σοκολάτας
Τρούφες Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη
Η γεύση Ferrero Rocher είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας. Τα κλασικά σοκολατάκια που περιμένουμε με ανυπομονησία να χειμωνιάσει για να βγουν και πάλι στην αγορά και που γίνονται η γεύση των Χριστουγέννων. Πλέον μπορούμε να απολαύσουμε την ίδια αυθεντική γεύση σε ένα γλυκό ψυγείου με σίγουρη επιτυχία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εύκολο γλυκό Ferrero για του Αγίου Δημητρίου:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την κρέμα πατισερί. Αρχικά διαλύουμε σε λίγο φρέσκο γάλα το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το γάλα με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά την κρέμα και βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε στο σκεύος μας μία σειρά από γκοφρέτες.
Από πάνω ρίχνουμε την μισή καυτή κρέμα πατισερί. Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μία σειρά γκοφρέτες και ξανά κρέμα καυτή. Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες γκοφρέτες. Φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Λιώνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο και το θρυμματισμένα φουντούκια. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr