Συνταγή για ένα εύκολο γλυκό για τον Δεκαπενταύγουστο με ζελέ και κεράσια. Ένα Δροσερό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, κρέμα ανθός αραβοσίτου ζελέ κεράσι και φρέσκα κεράσια.
- μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 600 γραμμάρια
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- άνθος αραβοσίτου 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Για την κρέμα
Η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου πλησιάζει και όπως σας είχαμε υποσχεθεί, βρήκαμε για εσάς τις πιο νόστιμες συνταγές για να απογειώσετε το γιορτινό, καλοκαιρινό σας τραπέζι. Μετά το φαγοπότι του Δεκαπενταύγουστου, όλοι θα έχουμε ανάγκη από ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου όπως αυτό.
Ελαφρύ, δροσερό και άκρως καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με με ζελέ και κεράσια, μπισκότα πτι μπερ, κρέμα ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια . Είναι ένα γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα, δεν σας λιγώνει, είναι εύκολο και οικονομικό και θα το απολαύσετε πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με ζελέ και κεράσια:
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Στρώνουμε μία στρώση μπισκότων πτι μπερ σε ένα ταψί 18×25. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα ανθός αραβοσίτου ζεστή έτσι ώστε να μαλακώσουν τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι.
Εκτέλεση για το ζελέ κεράσι
Φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού είναι έτοιμο το ζελέ, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια (καλό θα ήταν να το έχουμε κάνει από πριν) και τα προσθέτουμε στο υγρό ακόμη ζελέ. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο για περίπου 2μιση ώρες.
Δείτε ακόμα Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως
Θέλουμε το ζελέ να ξεκινήσει να πήζει αλλά όχι να πήξει τελείως. Αφού λοιπόν το ζελέ ξεκινήσει να πήζει, το απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και απολαμβάνουμε.
Tips για το γλυκό ψυγείου με ζελέ και κεράσια
Τα μπισκότα δεν χρειάστηκε να τα βουτήξουμε στο γάλα επειδή η κρέμα τα μαλάκωσε εξαιτίας της θερμοκρασίας της. Το ζελέ δεν πρέπει να βιαστούμε να το βάλουμε, διότι αν δεν έχει φτάσει στην σωστή κατάσταση, θα περάσει μέσα από την κρέμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr