Συνταγή για αφράτο γλυκό ψυγείου με σαντιγί, καραμελωμένο ζαχαρούχο και μπισκότα από το Δημήτρη Μιχαηλίδη που φτιάχνεται στο λεπτό.
- τυρί κρέμα 600 γραμμάρια
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 600 ml
- μπισκότα 500 γραμμάρια πτι-μπερ
- φυτική σαντιγί 300 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 200 ml περίπου
Υλικά
Γλυκό ψυγείου Lila Pause με αφράτη μους φράουλας
Τα γλυκά ψυγείου είναι πάντα λαχταριστά και φτιάχνονται πανεύκολα. Αν δεν έχετε λοιπόν μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα, καραμελωμένο ζαχαρούχο και αφράτη σαντιγί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με 5 υλικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Εκτέλεση για το εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα και το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Βουτάμε τα μπισκότα σε γάλα, τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκατοστών και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
Γλυκάκι ψυγείου με κρέμες μπισκότα και καραμέλα!
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Πάνω από τη δεύτερη στρώση κρέμας τοποθετούμε ξανά μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί. Τρίβουμε μέσα τα μπισκότα που περίσσεψαν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα