Τώρα που οι φράουλες ξεκίνησαν να πωλούνται στα καταστήματα και στα μανάβικα, ένα ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ σε πυρέξ με φράουλες, κρέμα άνθος αραβοσίτου , είναι ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες μας.
- ζελέ 2 φακελάκια φράουλα
Υλικά
- μπισκότα 1 1/2 πακέτο Μιράντα Παπαδοπούλου
Για την βάση
- άνθος αραβοσίτου 2 φακελάκια κρέμα ( τη βραστή)
- Γάλα φρέσκο 6 1/2 φλ
- βούτυρο γάλακτος 1 κ.σ αγελαδινό
- ζαχαρη 8 κ.σ κοφτές
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 200 ml κρύα ζαχαροπλαστικής
- φραουλες Κατά βούληση φρέσκες
- μπισκότα Λίγο τριμμένο
Για την επικάλυψη
Είναι ένα πολύ ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με ζελέ σε πυρέξ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Επίσης είναι πολύ εύκολο και οικονομικό, αφού το ζελέ είναι σε σκόνη, η κρέμα είναι η κλασική κρέμα ανθός αραβοσίτου που λίγο ή πολύ όλοι μας ξέρουμε να φτιάχνουμε και η μπισκοτένια βάση του, έρχεται να ολοκληρώσει την γεύση του γλυκού μας.
Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα και βανίλια
Στο τέλος της συνταγής, θα μοιραστούμε μαζί σας και μία εναλλακτική συνταγή με βάση από σιροπιασμένες φρυγανιές. Διαλέξτε όποια από τις δύο εκδοχές σας αρέσουν. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για την βάση
Στην αρχή παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο του τα μπισκότα. Βάζουμε το πυρέξ στην άκρη.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να κάψει. Κρατάμε ένα φλιτζάνι γάλα στην άκρη για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου. Με το κρύο γάλα που κρατήσαμε στην άκρη, διαλύουμε τα φακελάκια άνθος αραβοσίτου πάρα πολύ καλά.
Όταν κάψει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.
Απλώνουμε την κρέμα καυτή, πάνω από τα μπισκότα που στρώσαμε στο πυρέξ, προσεκτικά. Αφήνουμε την βάση μας να κρυώσει καλά και να σφίξει μέσα στο ψυγείο.
Εκτέλεση για το ζελέ
Το ζελέ φράουλας το φτιάχνουμε ακριβώς όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη, αλλά δεν χρειάζεται γιατί είναι από μόνο του γλυκό. Μόλις ετοιμάσουμε το ζελέ, το απλώνουμε με μία κουτάλα πάνω από την κρύα κρέμα, λίγο λίγο. Βάζουμε το γλυκό μας και πάλι στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Γαρνίρουμε το γλυκό μας με σαντιγί και πάνω από την σαντιγί τοποθετούμε από μία φρέσκια φράουλα. Προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο τριμμένο μπισκότο.
Συμβουλές για το Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ σε πυρέξ
Αν θέλουμε μπορούμε αντί για μπισκότο, να βάλουμε στην βάση του γλυκού φρυγανιές. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε 1 πακέτο φρυγανιές. Για το σιρόπιασμα της φρυγανιάς θα χρειαστούμε 1 1/2 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό.
Στην περίπτωση με τις φρυγανιές, στρώνουμε τις φρυγανιές μας στο πυρέξ. Βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και σιροπιάζουμε προσεκτικά τις φρυγανιές μας. Όταν απορροφήσουν το σιρόπι, ετοιμάζουμε την κρέμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr