Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως. Συνταγή για εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως με σιροπιασμένες φρυγανιές, κρέμα σοκολάτας από σοκολατούχο γάλα και αφράτη σαντιγί.
- φρυγανιά 1 διπλή συσκευασία
Υλικά
- γάλα 1 λίτρο με κακάο
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές σούπας
- βουτυρο 2 κουταλιές σούπας
- βανίλια 1
Για την κρέμα σοκολάτα
- κρεμα γαλακτος 350 ml
- ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας
Για την σαντιγί
- σοκολάτα Κατά βούληση τριμμένη
Για τον στολισμό
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας το αγαπημένο μας γλυκό ψυγείου από την Γκόλφω Νικολού που το φτιάχνουμε πάντα όταν θέλουμε ένα εύκολο και οικονομικό γλυκό. Θα φτιάξουμε λοιπόν ένα εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με αφράτη σαντιγί από κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη, σιροπιασμένες φρυγανιές και κρέμα σοκολάτας από σοκολατούχο γάλα.
Αυτό που μας αρέσει πολύ σε αυτό το γλυκό ψυγείου της Γκόλφως είναι ότι δεν είναι υπερβολικά γλυκό, αλλά όσο όσο. Οπότε δεν μας λιγώνει εύκολα και είναι ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι που μας αρέσουν οι ελαφριές γεύσεις. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στην συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την βάση του γλυκού
Παίρνουμε ένα πυρέξ 30×22 και στρώνουμε την πρώτη στρώση φρυγανιές. Ποτίζουμε καλά την πρώτη στρώση με το σιρόπι. Από πάνω στρώνουμε την δεύτερη στρώση φρυγανιές και τις ποτίζουμε και αυτές εξίσου καλά με το σιρόπι.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Βάζουμε το γάλα κακάο σε μία κατσαρόλα εκτός φωτιάς. Κρατάμε ένα μέρος από το γάλα κακάο και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα κακάο. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Παράλληλα προσθέτουμε την βανίλια.
Δείτε ακόμα Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλας
Μόλις βράσει και πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο, απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει μαλακή και βελούδινη.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε σε σαντιγί. Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και ετοιμαζόμαστε για το στήσιμο.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Παίρνουμε το πυρέξ με τις φρυγανιές και αδειάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η κρέμα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Αφού έχει κρυώσει καλά το γλυκό φτιάχνουμε ροζέτες με την σαντιγί χρησιμοποιώντας το κορνέ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Tips για το Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως
Μπορούμε για την σαντιγί να χρησιμοποιήσουμε και γκαρνί, αντί για κρέμα γάλακτος. Αντί για τριμμένη σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε τρούφα σοκολάτας. Την κρέμα κακάο όταν την βράσουμε δεν την θέλουμε πολύ σφιχτή. Καλό θα είναι να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού σερβιριστεί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές